POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

Interakta - Radni odnosi - 100 gotovih modela akata


Gotovi modeli svih obaveznih akata sa Komentarom prema Zakonu o radu

CD i katalog, priredila: Paraskeva Mihajlović

Rešite probleme oko primene ZAKONA O RADU. Izradite sva obavezna akta po zakonu. Zarade, Višak zaposlenih, Aneksi - Rešite se dilema oko osnovne zarade. 100 gotovih modela akata.
Uz KATALOG dajemo i naš specijalizovani program INTERAKTA - RADNI ODNOSI na CD-u za one korisnike koji odmah žele da urade akta na računaru. Program je prilagođen početnicima i veoma je jednostavan za korišćenje. 

I deo - Opšta akta iz RADNIH ODNOSA

KOMENTAR - Napomene o opštim aktima kojima se uređuju prava, obaveze i odgovornosti po osnovu rada kod poslodavca
Kolektivni ugovor; Pravilnik o radu; Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova; Pravilnik o zaštiti na radu.

II deo - Pojedinačna akta iz RADNIH ODNOSA

a)  Ugovori o radu
KOMENTAR - Napomene o ugovorima o radu

Ugovor o radu kada je zaključen kolektivni ugovor ili donet Pravilnik o radu; Ugovor o radu kada nije zaključen kolektivni ugovor i nije donet pravilnik o radu; Ugovor o uređivanju prava, obaveza i odgovornosti zaposlenog sa kojim je radni odnos zasnovan rešenjem nadležnog organa; Obaveštenje o razlozima za ponudu za zaključivanje aneksa ugovora; Aneks ugovora o radu - izmena ugovorenih uslova; Aneks ugovora o radu - izmena ugovorenih uslova - radi premeštaja na drugi posao, odnosno drugo mesto rada; Aneks ugovora o radu - izmena ugovorenih uslova - radi upućivanja na rad kod drugog poslodavca; Aneks ugovora o radu - izmena ugovorenih uslova - obezbeđivanje ostvarivanja prava zaposlenom koji je višak; Ugovor  o radu sa direktorom (koji zasniva radni odnos); Ugovor o pravima i obavezama direktora koji nije zasnovao radni odnos; Ugovor o obavljanju poslova van prostorija poslodavca; Ugovor  sa kućnim pomoćnim osobljem; Ugovor o radu sa pripravnikom; Ugovor o privremenim i povremenim poslovima; Ugovor  o privremenim i  povremenim poslovima sa članom omladinske ili studentske zadruge; Ugovor  o stručnom osposobljavanju; Ugovor  o stručnom usavršavanju; Ugovor  o delu; Ugovor  o dopunskom radu; Ugovor  o posredovanju; Ugovor  o zastupanju.

b)  Odluke, rešenja i druga pojedinačna akta
KOMENTAR - Napomene o pojedinačnim aktima

Odluka o potrebi zasnivanja radnog odnosa sa novim zaposlenim, putem oglasa; Odluka o potrebi  zasnivanja radnog odnosa, bez javnog oglašavanja; Odluka o obrazovanju komisije za prethodnu proveru radnih sposobnosti prijavljenih kandidata na objavljen oglas; Mišljenje Komisije za proveru radnih sposobnosti prijavljenih kandidata na objavljen oglas; Odluka o izboru kandidata; Obaveštenje o rezultatima izbora kandidata po oglasu; Odluka o obrazovanju Komisije za praćenje probnog rada zaposlenog; Mišljenje Komisije za praćenje probnog rada; Rešenje o otkazu ugovora o radu zaposlenom koji nije zadovoljio na probnom radu; Odluka o potrebi prijema pripravnika i obrazovanju Komisije za polaganje stručnog ispita pripravnika; Izveštaj komisije za polaganje stručnog ispita pripravnika; Rešenje kojim se pripravniku koji nije položio stručni ispit, otkazuje ugovor o radu; Rešenje o otkazu  ugovora o radu pripravniku na određeno vreme;  Rešenje o skraćenom radnom vremenu; Rešenje o prekovremenom radu; Odluka  o rasporedu radnog vremena; Plan korišćenja godišnjeg odmora; Rešenje o korišćenju godišnjeg odmora; Obaveštenje o izmeni vremena za korišćenje godišnjeg odmora; Rešenje o plaćenom  odsustvu; Rešenje o neplaćenom odsustvu; Rešenje o mirovanju radnog odnosa; Rešenje o porodiljskom odsustvu sa rada radi nege deteta; Rešenje o odsustvu sa rada radi posebne nege deteta; Rešenje o odsustvu sa rada radi nege deteta smeštenog u usvojiteljsku, hraniteljsku ili starateljsku porodicu; Rešenje o skraćenom radnom vremenu radi staranja o osobi oštećenoj cerebralnom paralizom i...; Rešenje o odsustvu sa rada jednog od roditelja dok dete ne navrši tri godine života; Rešenje o obavljanju poslova prema preostaloj radnoj sposobnosti invalida; Rešenje o obavljanju poslova na poslovima na kojima postoji opasnost od nastanka invalidnosti; Zahtev za pokretanje postupka za naknadu štete; Odluka o obrazovanju komisije za utvrđivanje štete prouzrokovane poslodavcu; Zapisnik o utvrđivanju štete pruzrokovane poslodavcu; Odluka o naknadi štete prouzrokovane poslodavcu; Odluka o naknadi štete isplaćene trećem licu; Zahtev zaposlenog za naknadu štete; Sporazum o naknadi štete zaposlenom; Tužba za naknadu štete pričinjene od strane zaposlenog; Rešenje o udaljenju zaposlenog sa rada; Rešenje o udaljenju zaposlenog sa rada; Rešenje o udaljenju zaposlenog sa rada bez naknade zarade; Rešenje o prestanku radnog odnosa na određeno vreme; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog navršenja godina života; Rešenje o prestanku

radnog odnosa zbog gubitka radne sposobnosti; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog zabrane bavljenja određenim poslovima; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog izdržavanja kazne zatvora; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog izrečene mere bezbednosti, vaspitne ili zaštitne mere; Rešenje o prestanku radnog odnosa u slučaju prestanka rada poslodavca; Sporazumni prestanak radnog odnosa; Obaveštenje u smislu  člana 177. stav 2. Zakona o radu; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog neostvarivanja rezultata rada, odnosno ne posedovanja potrebnih znanja i sposobnosti; Zahtev (predloga) za utvrđivanje povrede radne obaveze; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog povrede radne obaveze; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog nepoštovanja radne discipline, odnosno nedozvoljenog ponašanja; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog učinjenog krivičnog dela na radu ili u vezi sa radom; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog nevraćanja na rad u roku utvrđenom zakonom; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog zloupotrebe bolovanja; Upozorenje u smislu člana 180. Zakona o radu; Rešenje o prestanku radnog odnosa zbog odbijanja da potpiše aneks ugovora o radu u smislu člana 171. stav 1. tač. 1. do 4. i člana 33. stav 1. tačka 10; Beleška o nemogućnosti dostavljanja rešenja; Odluka o prenošenju ovlašćenja  na drugo lice.


c) Višak zaposlenih
KOMENTAR - Napomene o programima za rešavanje viška zaposlenih

Program rešavanja viška zaposlenih; Odluka o prestanku potrebe za obavljanjem određenih poslova; Rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenog zbog prestanka potrebe za njegovim radom.

III Deo - MALI VODIČ KROZ ZAKON O RADU

- Indeks pojmova - Svi INSTITUTI sa upućivanjem na članove Zakona
- Zakon o radu, sa komentarom

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

(27.08.2020.)

http://www.politika.rs/sr/clanak/462160/Vucic-s-Putinom-o-situaciji-na-Balkanu-i-partnerstvu

(25.09.2020.)

(15.10.2020.)

http://www.politika.rs/sr/clanak/465694/Od-1-novembra-vlasnici-nekretnina-iz-nase-zemlje-mogu-u-Grcku

https://www.novosti.rs/vesti/drustvo/933630/novi-sastanak-kriznog-staba-razmatrace-stroze-mere-skok-broja-zarazenih-zabrinjavajuc

(14.11.2020.)

(16.11.2020.)

(20.11.2020.)

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za novembar 2020.

PREDSEDNIK REPUBLIKE – 05.10.2020

Predlog kandidata za predsednika Vlade


NARODNA SKUPŠTINA – 22.10.2020

Izabrani predsednik i potpredsednici Narodne skupštine


NARODNA SKUPŠTINA – 24.10.2020

Prva sednica Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine


NARODNA SKUPŠTINA – 26.10.2020

Usvajanje Zakona o ministarstvima


NARODNA SKUPŠTINA – 28.10.2020

Prva posebna sednica Narodne skupštine – Obraćanje mandatarke za sastav Vlade


SUDSKA PRAKSA – VKS – KRIVIČNO

Ekstradicija – Ispunjenje zakonskih pretpostavki za izručenje


SMANJENJE RIZIKA OD KATASTROFA

Formiranje Registra rizika


ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Obrazovan Krizni štab


RADNO PRAVO

Probni rad i raskid radnog odnosa


SUDSKA PRAKSA - RADNO PRAVO

Sentence pripremio: Borivoje Živković, sudija Apelacionog suda u Beogradu u penziji


SOCIJALNA ZAŠTITA

Zaštita i podrška žrtvama porodičnog nasilja


SUDSKA PRAKSA – VKS – KRIVIČNO

Nasilje u porodici


KATASTAR NEPOKRETNOSTI

Usaglašeni obim i vizuelni prikaz lista nepokretnosti


SAOPŠTENJE – APR

Ponuda za upis u “Privredni-registar.rs” ne potiče od APR

Nezakonit dokaz – prepoznavanje lica


Podsticaji – Usvojen program razvoja


POLJOPRIVREDA

Pomoć DFC poljoprivrednicima u Srbiji


VLADA

Novi krug nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”


FINANSIJE

MMF odobrio povećanje plata u javnom sektoru od 1. januara


PLATNI PROMET – NARODNA BANKA

Izveštaj o otkrivenim falsifikovanim novčanicama


IZ DRUGIH IZDANJA

Autorski tekst guvernera NBS Jorgovanke Tabaković za magazin “The Banker”


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)