POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA PRIRODE

Ovčar Banja dobija Prirodnjački centar do kraja godine

Ovčar Banja, 30. jul 2021.

 

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović najavila je danas da će Ovčar Banja  uskoro dobiti Prirodnjački centar, u okviru kojeg će se nalaziti deo za naučno-istraživačke delatnosti, kao i izložbeni prostor namenjen posetiocima zaštićenog područja.

Vujović, koja je sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, ministarkom turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjanom Matić i gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem posetila Ovčarsko-kablarsku klisuru, istakla je da je to važna vest i potvrda da država sprovodi u delo projekte koje je obećala krajem prošle godine.

Ministarka je najavila da će uskoro početi i radovi na rekonstrukciji objekta stare škole u Ovčar Banji, koja će biti adaptirana u Edukativni centar.

Ona je navela podatak da je Vlada na jučerašnjoj sednici usvojila i novu uredbu, kojom se površina zaštićenog područja PIO "Ovčarsko-kablarska klisura" povećava sa 2.250 hektara na više od 4.900 hektara.

Prema njenim rečima, to ministarstvo je u ovoj godini izdvojilo više od 253 miliona dinara za sufinansiranje zaštićenih područja, od čega je 22,16 miliona opredeljeno za Predeo izuzetnih odlika „Ovčarsko-kablarska klisura“.

Iz tih sredstava, 20 miliona dinara će biti uloženo u Prirodnjački centar koji će biti završen do kraja godine, a preostalih 2,16 miliona namenjeno je za tekuće troškove održavanja zaštićenog područja, precizirala je Vujović.

Ona je ukazala na to da je uloga i značaj Prirodnjačkog centra ogromna, jer će se koristiti za obrazovne i edukativne aktivnosti u cilju podizanja svesti o značaju zaštite životne sredine, posebno mladih i dece školskog uzrasta, koji će imati priliku da ga posećuju.

Prirodnjački centar će, kako je istakla, doprineti tome da Ovčar Banja postane još privlačnija posetiocima i ljubiteljima prirode.

Vujović je tokom posete Ovčarsko-kablarskoj klisuri obišla i radove na jezeru Međuvršje, kao i radove na pristupnoj saobraćajnici do Kablara i izgradnji amfiteatra u Ovčar Banji.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/565798/ovcar-banja-dobija-prirodnjacki-centar-do-kraja-godine.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)