POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Počelo kažnjavanje za neposedovanje kovid propusnica

Beograd, 26. oktobar 2021.

 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije i predsednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor Marija Obradović izjavila je danas da je situacija izuzetno dobra kada je u pitanju inspekcijski nadzor nad poštovanjem mera u borbi protiv COVID-19.

Obradović je u izjavi za Televiziju „Prva“ navela da 2.400 inspektora sprovodi kontrolu u ugostiteljskim objektima nakon 22 časa u svim gradovima i opštinama, ocenivši da će se efekti uvođenja kovid propusnica znati za dve nedelje.

Najveći broj ugostitelja je odlučio da skrati vreme rada do 22 časa. To u ovom trenutku može da bude kratkoročno rešenje, ali kovid propusnice se najviše uvode zbog mladih koji se u najvećem broju nalaze u tim mestima, uz neodržavanje distance, i najmanje su vakcinisani, objasnila je ona.

Prema njenim rečima, tri glavne karike po tom pitanju su inspektori, ugostitelji i gosti, koji moraju da udruženo postupaju kako bismo što pre pobedili epidemiju.

Ministarka je naglasila da testiranje ispred noćnih klubova i ugostiteljskih objekata nije dozvoljeno i da neće biti uvaženo, niti zabeleženo u kovid propusnici.

Sanitarne inspekcije su to strogo kontrolisale na terenu, istakla je Obradović i poručila da je sa MUP-om dogovoreno da njihovi pripadnici budu u blizini objekata gde se sprovodi nadzor i da prate situaciju.

Ona je napomenula da stariji sugrađani, koji nemaju mogućnost da dobiju digitalni sertifikat preko eUprave na imejl adresu, to mogu da izvade na bilo kom šalteru Pošte Srbije.

Kažnjavanje onih koji nemaju kovid propusnicu, a nalaze se u nekom od ugostiteljskih objekata, počelo je sinoć od 22 časa. Kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta koji je bez kovid propusnice 5.000 dinara.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/585394/pocelo-kaznjavanje-za-neposedovanje-kovid-propusnica.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)