POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

VLADA

Otvoren Regionalni inovacioni smart siti centar u Malom Zvorniku

Mali Zvornik, 2. avgust 2021.

 

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je danas Regionalni inovacioni smart siti centar u Malom Zvornikunajsavremeniji zajednički prostor za rad budućih tehnoloških preduzetnika u tom delu Srbije.

Popović je tom prilikom istakao da će ovde mladi inovatori imati mogućnost da razvijaju svoje preduzetničke veštine i razmenjuju znanja i iskustva kako bi na najbolji način doveli svoje ideje do tržišta.

Oni će, pored najmodernije opreme i prostora uređenog po svetskim standardima, imati i najsnažniju mentorsku podršku, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, za pokretanje biznisa i komercijalizaciju svojih ideja na tržištu, objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, želja je da mladi ostaju u Malom Zvornikuda tu osnuju svoje porodice i grade profesionalne karijere, znajući da u svom rodnom mestu imaju uslove za rad i napredovanje.

Ministar je naveo da je za uređenje i opremanje ovog centra Kabinet kojim rukovodi izdvojio 20 miliona dinara, i dodao da će ovaj prostor moći da koriste i mladi iz Republike Srpske, posebno obližnjeg Zvornika, gde postoji odlična baza inženjera na Tehnološkom fakultetu.

Siguran sam u to da će u budućnosti ovaj smart centar postati jedna od vodećih ustanova za razvoj inovacija i digitalnih rešenja u turizmu i zaštiti životne sredine, naglasio je Popović.

On je ukazao na to da je Mali Zvornik opština koja ima veliki potencijal za razvoj turizma i da će upravo otvaranjem ovog centra opština imati priliku da inovira i razvije ovu privrednu granu i na taj način doprinese lokalnoj zajednici i ljudima koji ovde žive.

Smart siti centar u Malom Zvorniku postaje deo integrisanog inovacionog ekosistema sa više od 20 startap i smart siti centara i tehnološkim parkovima u Novom SaduBeograduNišu i Čačku, naglasio je Popović i dodao da je cilj da korisnici ovih centara sarađuju i razmenjuju ideje i znanje.

Prema njegovoj oceni, razvoj inovacione infrastrukture širom Srbije i njeno umrežavanje donosi odlične rezultate na polju razvoja preduzetništva i otvaranja novih, dobro plaćenih radnih mesta.

Priznanja koja stižu od Evropske komisije, kako je naglasio, govore o tome da je Srbija na odličnom putu inovacionog rasta, u kome je čak ispred mnogih zemalja Evropske unije.

Predsednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić iskazao je zahvalnost ministru na tome što je prepoznao inovacione potencijale ove lokalne samouprave.

Od danas je Mali Zvornik na inovacionoj i digitalnoj mapi Srbije. Ovaj centar biće nam od velike pomoći, posebno u našim ciljevima razvoja turizma i zaštite životne sredine, zaključio je Jevtić.

Smart siti centar u Malom Zvorniku, pored zajedničkog prostora za rad, koji se prostire na 165 kvadratnih metara, sadrži kancelarijski prostor, kuhinje, prostor za prezentacije, sale za sastanke i video-konferencije, server sale i raspolaže najsavremenijom tehnološkom opremom.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/566239/otvoren-regionalni-inovacioni-smart-siti-centar-u-malom-zvorniku.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI
KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za septembar 2021.

PRAVA PACIJENATA

Pojam i prava pacijenata


SOCIJALNA ZAŠTITA

Stvaranje Srbije bez barijera za osobe sa invaliditetom


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNI PRESTUPI

Zakon o računovodstvu


MIŠLJENJA MINISTARSTVA FINANSIJA

Računovodstvo


VLADA

Vlada usvojila niz propisa


IZVRŠNI POSTUPAK

Neke dileme povodom zatezne kamate u izvršnom postupku


UPRAVA

Referendum - Konsultacije o Nacrtu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi


PROSVETA

U Srbiji uvedeno 4.000 novih radnih kvalifikacija


RADNO PRAVO

Zapošljavanje - Javna rasprava o Nacrtu zakona o angažovanju zbog većeg obima posla do 22. septembra


RADNO PRAVO

Kolektivni ugovori


OBLIGACIONO PRAVO

Osnov ugovora


VLADA

Usvojen Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


PREDLOG ZAKONA

Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)