POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Napade na pripadnike policije najoštrije sankcionisati

Beograd, 9. novembar 2021.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Policijske stanice Vračar i Interventne jedinice 92 uhapsili S. J. (1978), koji je osumnjičen da je uperio pištolj u policijske službenike.

U saopštenju se navodi da se to dogodilo kada su pripadnici policije, po naredbi suda, izašli na pretres njegovog stana u Mirijevu, jer se sumnjalo da ima oružje u ilegalnom posedu.

Pripadnik Interventne jedinice 92, koji je s kolegama učestvovao u akciji u Ulici Ljubiše Miodragovića, čim je video da je S. J. uperio pištolj ka njemu i kolegama, brzo je odreagovao, ispalio hitac ka osumnjičenom i onesposobio ga, pri čemu je na taj način sačuvao svoj i živote svojih kolega.

Osumnjičeni je s povredom ruke prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

U stanu S. J. pronađeno je približno 100 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, 200 grama nepoznate praškaste materije, 10 kutija metadona, vagica za precizno merenje, kao i dva pištolja koja je držao u ilegalnom posedu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se sastao sa pripadnicima Interventne jedinice 92 koji su učestvovali u ovoj akciji, istakao je da napadi na policijske službenike, koji svakodnevno, rizikujući svoje živote, brinu o bezbednosti svih naših građana, moraju biti najoštrije sankcionisani i osuđeni.

On je poručio da svako ko se usudi da napadne policajca mora da zna da će naići na adekvatan odgovor države, koja će iza svakog policijskog službenika stati i zaštititi ga. 

MUP-u je bezbednost njegovih pripadnika uvek na prvom mestu. Da bi štitili druge, moraju i sami biti zaštićeni i mi ćemo nastaviti da ulažemo u obuke i njihovo opremanje kako bi u obavljanju svakodnevnih zadataka bili što bezbedniji, rekao je ministar.

Vulin je pohvalio pripadnike Interventne jedinice koji su pribranost, hrabrost i profesionalizam pokazali ne samo u ovoj akciji, već to svakodnevno čine.

Prema njegovim rečima, oni su građanima na usluzi 24 sata sedam dana u nedelji i prvi su tamo gde se dogode ubistva, masovne tuče, obračuni, razbojništva i ranjavanja.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/589096/napade-na-pripadnike-policije-najostrije-sankcionisati.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)