POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

OBRAZOVANJE 

Policija će učiniti sve da školarci budu bezbedni

Beograd, 1. septembar 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas školarcima, povodom početka nove školske godine, da je policija tu da bi oni bili bezbedni i da policajcu uvek mogu da veruju i da mu se obrate.

Vulin, koji je obišao Osnovnu školu „Oslobodioci Beograda“, u čijoj su blizini nedavno uhapšeni osumnjičeni koji su prodavali drogu, mališanima je ukazao na to da je droga veliko zlo od kojeg treba da se čuvaju i da policija neće dozvoliti da narko-dileri unište njihovu mladost i budućnost.

Takođe, on je đacima poručio da treba da se čuvaju u saobraćaju i da ne istrčavaju na ulicu, ali i da ne veruju svakome koga sretnu na ulici, jer nije svaki odrastao čovek dobar.

Ministar je svim školarcima poželeo srećan početak nove školske godine, posebno đacima prvacima, koji danas prvi put ulaze u školske klupe, naglasivši da je to veliki i važan dan.

Verujte svojim nastavnicima, policiji, slušajte roditelje. Ne postoji problem koji ne može da se reši i mi smo tu zbog vas, rekao je Vulin.

Direktorka OŠ „Oslobodioci Beograda“ Branka Bečanović istakla je da je bezbednost učenika, nastavnika i imovine škole na prvom mestu, iskazavši zahvalnost na dosadašnjem angažovanju i požrtvovanosti policijskih službenika.

Ona je, podsetivši na to da su pre nekoliko dana uhapšeni osumnjičeni koji su preprodavali drogu u blizini škole, istakla da je i ta akcija dokaz uspešnosti rada policije.

Policijski službenici su učenicima drugog i četvrtog razreda, kroz interaktivni razgovor, ukazali na štetnost i opasnost od korišćenja narkotika, vršnjačkog nasilja, ali ih i podučili kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju.

Srećan početak nove školske godine mališanima su poželeli i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov i načelnik Uprave policije Golub Gačević.

Vulin je danas nagradio policijske službenike Policijske stanice Zvezdara Marka Stevanovića i Filipa Petrića, koji su nedavno uhapsili narko-dilera koji je prodavao drogu u krugu pomenute osnovne škole.

On je naglasio da dileri moraju biti sklonjeni sa naših ulica, a pogotovo sa mesta gde se okupljaju deca, poručivši da se protivi legalizaciji bilo koje vrste droge, kao i da je njegov lični stav da se dilerima koji prodaju drogu deci i maloletnicima sudi kao za pokušaj ubistva.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/571495/policija-ce-uciniti-sve-da-skolarci-budu-bezbedni.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)