POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SPOLJNI POSLOVI

MEĐUNARODNA SARADNJA 

Razvojna banka SE

pravovremeno podržava projekte u Srbiji

Beograd, 10. mart 2021.

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom, kojem je preneo zahvalnost na ličnom angažmanu u unapređenju saradnje Srbije i ove institucije.

Selaković je podsetio na to da je Vencelu ranije danas predsednik Republike Aleksandar Vučić dodelio zlatnu medalju za zasluge, budući da je bio lično uključen u donošenje svih odluka vezanih za projekte koji se realizuju u Srbiji.

On je iskazao zahvalnost Razvojnoj banci na fokusiranosti na naš region, kao i na udelu ukupnih sredstava kojima ova institucija raspolaže namenjenih sličnim projektima u 2020. i 2021. godini.

Srbija snažno podržava povećanu kreditnu aktivnost Banke u toku prethodne godine, rekao je ministar i naglasio da je ta aktivnost nastala kao rezultat većeg broja zahteva za zajmovima radi obezbeđenja medicinske opreme i pokrivanja opštih troškova bolnica u periodu pandemije.

Selaković je izrazio očekivanje da će se takva dobra praksa nastaviti, imajući u vidu da pandemija sa kojim se i dalje suočavamo ne jenjava u svetu, i posebno zahvalio Vencelu i Razvojnoj banci na pravovremenoj i adekvatnoj reakciji da podrži projekte koji za cilj imaju otvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, o uspešnosti i rezultatima poslovanja Razvojne banke Saveta Evrope svedoče i visoki kreditni rejtinzi koje ova institucija kontinuirano ostvaruje poslednjih godina.

Selaković je ukazao na to da se sa velikom pažnjom prate i redovne finansijske aktivnosti banke u skladu sa Razvojnim planom 2020–2022, sa fokusom na inkluzivni rast, održivost i podršku ranjivim grupama stanovništva.

Ministar je, govoreći o vakcinisanju stanovništva, rekao da je taj proces u Srbiji uspešan, kao i da se posebna pažnja poklanja zaštiti najugroženijih grupa, kao što su starije osobe, zdravstveno ugrožene kategorije lica i Romi.

On je posebno naglasio solidarnost naše zemlje i donaciju vakcina Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Šef srpske diplomatije istakao je i značaj Regionalnog stambenog programa za Srbiju, koji je ustanovljen kako bi doprineo stvaranju rešenja trajnog stambenog zbrinjavanja lica ugroženih sukobima na prostoru bivše Jugoslavije i izbeglih i raseljenih lica po završetku sukoba, kojima je do sada u Srbiji podeljen 5.421 stan.

U tom smislu, on je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem Pisma o namerama između direktora Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije i zamenika guvernera Razvojne banke Saveta Evrope, odnosno ustupanje sredstava Banke u cilju obnove kapaciteta za zbrinjavanje migranata u Srbiji.

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/526622/razvojna-banka-se-pravovremeno-podrzava-projekte-u-srbiji.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)