POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA ZAŠTITA

SPORT 

Osobe sa invaliditetom ravnopravne u svim sferama društva

Novi Sad, 21. novembar 2021.

 

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević otvorila je juče seminar „Primena i planiranje sportsko rekreativnih aktivnosti sa učesnicima osobama sa invaliditetom“ u Novom Sadu.

Barošević je tom prilikom istakla da je ovaj seminar veoma važan jer utiče na podizanje svesti i stvaranje mehanizama za bolju uključenost osoba sa invaliditetom u sport.

Čast mi je da smo u Novom Sadu, mom rodnom gradu, koji na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem i njegovim timom, ulaže veliki napor u cilju unapređenja položaja osoba sa invaliditetom, i predstavlja svetao primer jednakog, pristupačnog i ravnopravnog društva, rekla je Barošević.

Ona je navela da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čelu sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević, pruža kontinuiranu podršku savezima i udruženjima koji okupljaju osobe sa invaliditetom.

Prema rečima pomoćnice ministra, Ministarstvo u saradnji sa Nacionalnom organizacijom osoba sa invaliditetom Srbije, realizuje kampanju „SRBIJA BEZ BARIJERA” u okviru koje promoviše ostvarene rezultate koji za cilj imaju unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kao što su postavljanje rampi na objektima javne namene, rekonstrukcije i opremanja objekata za osobe sa invaliditetom, obeležavanje značajnih datuma invalidskog pokreta i slično.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će i u narednom periodu pružati podršku udruženjima osoba sa invaliditetom i na taj način zajednički raditi na stvaranju jednakih mogućnosti za sve građane Srbije, poručila je Barošević.

Barošević je navela da je seminar organizovao Stonoteniski klub osoba sa invaliditetom „Tvrđava 021“ čiji rad karakteriše posvećenost i trud u realizaciji konkretnih aktivnosti namenjenih osobama sa invaliditetom, a osvojene medalje dokaz su da motivacija i istrajnosti predstavljaju preduslov za uspeh.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/591859/osobe-sa-invaliditetom-ravnopravne-u-svim-sferama-drustva.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)