POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SOCIJALNA PITANJA

ZAŠTITA OSOBA SA INVALIDITETOM 

Stvaranja Srbije bez barijera za osobe sa invaliditetom

Vrdnik, 31. avgust 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i pomoćnica ministarke u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević svečano su u Vrdniku otvorile Letnju školu osoba sa invaliditetom „Mladi za inkluzivnu Srbiju“.

Pomenutu školu, u okviru Akademije za mlade lidere sa invaliditetom, realizuje Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U radu četvorodnevne škole učestvuje 13 mladih osoba sa različitim vrstama invalidnosti iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Subotice, Zrenjanina i Leskovca.

Tema ovogodišnje Letnje škole je „Pisanje predloga projekata”, a pored edukativnog dela kojim se doprinosi razvoju veština osoba sa invaliditetom, uz adekvatnu mentorsku podršku, obezbeđena je psihološka podrška osobama sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je tom prilikom naglasila da je celoživotno učenje osnovni preduslov za uključenost i nediskriminaciju osoba sa invaliditetom.

Ona je izrazila zahvalnost Nacionalnoj organizaciji osoba sa invaliditetom Srbije koja je postala prepoznatljiva po inovativnim programima koje realizuje u cilju unapređenja položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Ministarka je iskazala zahvalnost i polaznicima ove letnje škole na pokazanoj motivisanosti za učenje i spremnosti za angažovanje u invalidskom pokretu Srbije kako bi osobama sa invaliditetom obezbedili jednake šanse i bolje uslove za život, što je i prioritet Vlade Srbije.

Ona je ukazala na to da edukacija mladih osoba sa invaliditetom predstavlja ulaganje u budućnost naše zemlje, poručivši da će se Ministarstvo i u narednom periodu boriti za veće zapošljavanje osoba sa invaliditetom i učestvovati u izgradnji Srbije bez barijera.

Polaznici Letnje škole zahvalili su se ministarki Kisić Tepavčević na pruženoj prilici da mlade osobe sa invaliditetom predstave svoje inovativne ideje i zajednički ih realizuju, u cilju stvaranja Srbije bez barijera.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/571273/stvaranja-srbije-bez-barijera-za-osobe-sa-invaliditetom.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)