POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Most u Mladenovcu pušten u redovan režim saobraćaja

Mladenovac, 15. novembar 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakli su da je rekonstrukcija mosta u Mladenovcu potvrda da za Vladu i Grad Beograd ne postoje razlike u važnosti i veličini infrastrukturnih projekata.

Momirović je istakao da je ovaj most, koji je danas pušten u redovan saobraćaj, dokaz da ne postoje veliki i mali projekti, dodavši da ovaj most, dužine 328 metara, koji je izgrađen između dva svetska rata, praktično nikada nije temeljno rekonstruisan od tada.

Kada smo počeli radove na sanaciji i uklonili kolovoz, videli smo koliko je čelična konstrukcija propala, naveo je ministar, napominjući da se od početka razmatrala isključivo kompletna rekonstrukcija.

Vesić je istakao da građane ne interesuje da li neki projekat sprovodi Republika ili lokalne samouprave, već je bitno da se problemi rešavaju.

To možemo da učinimo samo ako zajedno vodimo istu politiku – i predsednik Republike i Vlada i lokalne samouprave, jer ako neko vodi drugačiju politiku problemi ne mogu da se rešavaju, rekao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da je brza sanacija mosta u Mladenovcu pokazatelj iste politike i dobrog ekonomskog razvoja zemlje, naglasivši da su Vladi Srbije i Gradu Beogradu podjednako važni svi projekti.

Predsednik Opštine Mladenovac Vladan Glišić napomenuo je da je završetkom radova na nadvožnjaku rešen značajan problem za građane Mladenovca i da je u toku veći broj radova, i to od izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže do asfaltiranja ulica.

Glišić je najavio da Mladenovac uskoro ulazi u investiciju od 40 miliona evra u okviru projekta „Čista Srbija“, čime će opština sa selima Jagnjilovo, Velika Krsna i Velika Ivanča dobiti 60 kilometara kanalizacione mreže, uz postojenja za prečišćavanje voda.

Most preko železničke pruge u Mladenovcu sastoji se od dve prilazne betonske konstrukcije dužine 104 metara i 182 metara, i od glavne čelične konstrukcije preko železničke pruge dužine 42 metara.

Objekat je pre uvođenja izvođača u posao bio u vrlo lošem stanju – pored vidljivog oštećenja kolovozne ploče, uočeno je i veliko procurivanje vode na gotovo celoj površini mosta, kao i otpadanje pojedinih delova betona.

Na objektu je u okviru urgentnih radova vršena rekonstrukcija prilaznih i glavne mostovske konstrukcije preko pruge.

Na prilaznim konstrukcijama izgrađene su nove pešačke staze, kao i ograda, ivičnjak, kolovoz i hidroizolacija kolovozne ploče.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/590239/most-u-mladenovcu-pusten-u-redovan-rezim-saobracaja.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)