POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Obilaznica oko Požege potpuno povezuje zapadnu Srbiju

Požega, 27. jul 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na tunelu Laz na trasi budućeg auto-puta od Preljine do Požege, nakon čega je sa predsednikom Opštine Požega Đorđem Nikitovićem razgovarao o realizaciji projekta ''Obilaznica oko Požege''.

Izgradnjom ove deonice, čija je dužina 3,8 kilometara, biće omogućeno prespajanje državnog puta prvog reda IB-23 Čačak–Požega–Užice i državnog puta prvog reda IB-21 Kosjerić–Požega–Arilje, kao i veza sa petljom ''Požega'' na auto putu E-761 Požega–Kotroman.

Momirović je napomenuo je zadovoljan tempom radova na tunelu Laz, u kojem trenutno radi 70 ljudi, kao i da je opšta dinamika na trasi auto-puta od Preljine do Pakovraća zadovoljavajuća.

U sklopu te deonice od Preljine do Požege, odlučili smo da tom projektu dodamo još tri obilaznice – oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica, čime smo taj projekat učinili dužim i još komplikovanijim za pedeset odsto, rekao je ministar.

On je dodao da je reč o projektu koji će potpuno povezati zapadnu Srbiju i oživeti čitav kraj kroz putnu infrastrukturu, kao što je nekada to bio slučaj u izgradnji pruge Beograd–Bar.

Naš strateški plan, od koga nećemo odustati, jeste da Užice i Gornji Milanovac krenu u septembru da se rade građevinski, a Požega do marta sledeće godine, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, plan generalne regulacije mora da se usvoji u narednih mesec dana, a onda da maksimalno ubrzamo radove na idejnom projektu, pa potom i na projektu za građevinsku dozvolu, ukazao je ministar.

Nikitović je istakao da se kroz sam centar Požege teretni saobraćaj odvija pored dve osnovne škole, što je jedan od najvećih problema tog grada.

Osim što će nova obilaznica dovesti investitore i ubrzati saobraćaj, značajno ćemo smanjiti i zagađenje, rekao je predsednik Opštine.

Planirana trasa obilaznice nalazi se duž toka reke Skrapež, čije je izlivanje u prethodnom poplavnom periodu nanosilo značajne štete stanovništvu i privredi Požege.

Iz navedenih razloga planirana je izgradnja kompleksnih objekata vodoprivrede, kao što su regulacije korita i izgradnja odbrambenih nasipa.

Deo ovih radova biće izveden kroz projekat obilaznice, što u finansijskom delu predstavlja značajan iznos, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/564781/obilaznica-oko-pozege-potpuno-povezuje-zapadnu-srbiju.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)