POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA

Obilaznica oko Požege potpuno povezuje zapadnu Srbiju

Požega, 27. jul 2021.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na tunelu Laz na trasi budućeg auto-puta od Preljine do Požege, nakon čega je sa predsednikom Opštine Požega Đorđem Nikitovićem razgovarao o realizaciji projekta ''Obilaznica oko Požege''.

Izgradnjom ove deonice, čija je dužina 3,8 kilometara, biće omogućeno prespajanje državnog puta prvog reda IB-23 Čačak–Požega–Užice i državnog puta prvog reda IB-21 Kosjerić–Požega–Arilje, kao i veza sa petljom ''Požega'' na auto putu E-761 Požega–Kotroman.

Momirović je napomenuo je zadovoljan tempom radova na tunelu Laz, u kojem trenutno radi 70 ljudi, kao i da je opšta dinamika na trasi auto-puta od Preljine do Pakovraća zadovoljavajuća.

U sklopu te deonice od Preljine do Požege, odlučili smo da tom projektu dodamo još tri obilaznice – oko Gornjeg Milanovca, Požege i Užica, čime smo taj projekat učinili dužim i još komplikovanijim za pedeset odsto, rekao je ministar.

On je dodao da je reč o projektu koji će potpuno povezati zapadnu Srbiju i oživeti čitav kraj kroz putnu infrastrukturu, kao što je nekada to bio slučaj u izgradnji pruge Beograd–Bar.

Naš strateški plan, od koga nećemo odustati, jeste da Užice i Gornji Milanovac krenu u septembru da se rade građevinski, a Požega do marta sledeće godine, rekao je Momirović.

Prema njegovim rečima, plan generalne regulacije mora da se usvoji u narednih mesec dana, a onda da maksimalno ubrzamo radove na idejnom projektu, pa potom i na projektu za građevinsku dozvolu, ukazao je ministar.

Nikitović je istakao da se kroz sam centar Požege teretni saobraćaj odvija pored dve osnovne škole, što je jedan od najvećih problema tog grada.

Osim što će nova obilaznica dovesti investitore i ubrzati saobraćaj, značajno ćemo smanjiti i zagađenje, rekao je predsednik Opštine.

Planirana trasa obilaznice nalazi se duž toka reke Skrapež, čije je izlivanje u prethodnom poplavnom periodu nanosilo značajne štete stanovništvu i privredi Požege.

Iz navedenih razloga planirana je izgradnja kompleksnih objekata vodoprivrede, kao što su regulacije korita i izgradnja odbrambenih nasipa.

Deo ovih radova biće izveden kroz projekat obilaznice, što u finansijskom delu predstavlja značajan iznos, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/564781/obilaznica-oko-pozege-potpuno-povezuje-zapadnu-srbiju.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)