POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PRIVREDA

Podizanje kvaliteta života u Nišavskom okrugu za ostanak mladih

Aleksinac, 25. jun 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas opštine Ražanj i Aleksinac u okviru obilaska Nišavskog okruga, gde će provesti tri dana kako bi u razgovoru sa građanima, privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave uvidela šta je do sada urađeno, koji su projekti u toku, koji se očekuju i šta je još potrebno da se uradi u interesu građana i privrede.

Brnabić je u Aleksincu posetila kompaniju "Magna", koja je još u izgradnji i nije zvanično otvorena, a radnici su na obuci, i tom prilikom izrazila nadu da će do kraja godine, verovatno već krajem septembra, moći zvanično da se otvori ova fabrika.

Ona je najavila da će sutra i prekosutra obići Svrljig, Gadžin Han, Niš, dok narednih dana sledi poseta Merošini i Doljevcu.

Želim da vidim šta još možemo da uradimo, da popričam sa građanima, privrednicima, da vidimo šta smo uradili, šta treba tek da se uradi u oblasti infrastrukture – putne, zdravstvene, prosvetne, turističke, jer je to najbolji način da Vlada radi posao u interesu građana, ponovila je premijerka.

Brnabić je, upitana za jedan od lokalnih puteva koji je trebalo da počne da se rekonstruiše od 15. juna, rekla da je za taj projekat dato obećanje, tako da neće čekati da se vrati u Beograd, već će o tome odmah razgovarati sa direktorom JP "Putevi Srbije" Zoranom Drobnjakom kako bi se to brzo rešilo.

Prema njenim rečima, cilj svega što se radi u putnoj i železničkoj infrastrutkuri je podizanje kvaliteta života, da mladi ostaju u svojim mestima i da se podrži lokalna privreda.

U skladu sa tim, ona je kao primer navela da je Vlada juče usvojila zaključak o dodeli subvencija za jednu kompaniju iz Doljevca.

Brnabić je najavila da se do kraja ove i u prvom kvartalu naredne godine planira početak izgradnje značajnih projekata, pre svega auto-puta od Niša preko Pločnika i Prištine, do Tirane i Drača, koji bi trebalo da počne da se gradi do kraja septembra, a značiće i Prokuplju i Kuršumliji.

Pored toga, kako je dodala, u tri najveća projekta spadaju i modernizacija pruge Niš–Dimitrovgrad i gasovod do Bugarske.

Ona je ukazala na to da je jedan od važnih projekata u Ražnju izgradnja kompletne kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, projekat vredan 4,5 miliona evra, koji će se raditi preko Razvojne banke Saveta Evrope.

Završena je projektno-tehnička dokumentacija, koja se sada proverava i nadam se da ćemo do kraja ove ili u prvom kvartalu sledeće godine raspisati tender. Reč je o kanalizacionoj mreži dugoj gotovo 35 kilometara, precizirala je Brnabić i napomenula da je među prioritetima i vodovodna mreža.

Ona je poručila da će praktikovati ovakva putovanja češće, jer je, pored poseta regionu, Evropi, najvažnije da obilazi našu zemlju.

  

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/556761/podizanje-kvaliteta-zivota-u-nisavskom-okrugu-za-ostanak-mladih.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za decembar 2022.

KULTURNO NASLEĐE

Zakon o kulturnom nasleđu


KULTURA

Šest crkava proglašeno za spomenike kulture


KULTURA

Predstavljanje Srbije – Na Bijenalu arhitekture u Veneciji - Izabran predstavnik Srbije


KULTURA

Otvoreno arheološko nalazište "Medijana" u Nišu


KULTURA

Na Bijenalu dizajna u Londonu Srbiju predstavlja "Projekat 134, Sveta geometrija"


SUDSKA PRAKSA – UPRAVNO PRAVO

Zaštita konkurencije – Stranka u upravnom postupku


ENERGETIKA

Srbija može da računa da će trećinu svojih potreba za gasom zadovoljavati iz Azerbejdžana


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNO

Povreda ugovornih obaveza


TRGOVINA

Trgovinska razmena Srbije i NR Kine u 2022. premašila pet milijardi evraRADNO PRAVO

Pravo na otpremninu – Neke dileme


PARNIČNI POSTUPAK

Žalba


VEŠTAČENJE

Posledice povrede ekstremiteta


BRIGA O SELU

Bespovratnim sredstvima države u 2022. godini - kupljeno 980 seoskih kuća sa okućnicom


MIGRACIJE

Nastavak dobre prakse dostojnog odnosa prema izbeglicama iz svih delova sveta


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)