POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PREDSEDNIK REPUBLIKE

VLADA 

Osnovne vrednosti Srbije nezavisnost, sloboda i mir

Kruševac, 28. jun 2021.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da osnovne vrednosti Srbije moraju da budu nezavisnost, sloboda i mir, jer bez slobode, nezavisnosti i samostalnosti u odlučivanju nema ni mira, ostvarenja državnih interesa, niti razvoja zemlje.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon svečane sednice Vlade Srbije u Kruševcu preneo da je ministrima poručio da postoji mnogo toga čime možemo da se ponosimo, ali da bez pomenutih osnovnih vrednosti nema razvoja srpske države.

On je dodao i da Srbija mora da vodi računa o svim svojim građanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Ponosan sam na to što se danas vodi racionalna, odgovorna i ozbiljna nacionalna politika i da je vodimo mi, građani Srbije, a ne bilo koji strani centri moći. To možda nije deo kosovskog zaveta, ali to je deo zaveta svakoga u Srbiji, jer niko ne može i ne sme da voli našu zemlju više od nas, rekao je predsednik.

Vučić je istakao da danas očekuje preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal, pre svega industrijske proizvodnje, gde se nadamo rastu od 13 odsto, što bi vodilo ka rastu od 6,5 do 7 odsto do kraja godine.

Prema njegovim rečima, to bi vodilo ka značajnom povećanju plata i penzija, a bio bi i ogroman uspeh koji bi našu zemlju svrstao među prva tri mesta na tlu Evrope.

On je preneo da je na sednici razgovarano o tome kako država može da ojača ono što ima u posebnim siromašnim sredinama, kao što su Bosilegrad, Blace i druga mesta.

Razgovarali smo kako da pomognemo najudaljenijim opštinama koje nemaju mogućnost da pronađu investitora. Želimo da pomognemo ljudima da dobiju drugu platu u kući kroz dodatno zapošljavanje, objasnio je predsednik.

Vučić je istakao da Vlada želi da popravi i infrastrukturu na istoku Srbije, te izrazio uverenje da će biti devet auto-puteva i brzih saobraćajnica u izgradnji do kraja godine.

Predsednik je, govoreći o putu Požarevac–Veliko Gradište, preneo da je razgovarano o tome da se grade sigurne plaže za kupače i sve drugo što je neophodno kako bi se doveli turisti kojima bi predstavili najlepšu atrakciju, a to je Dunav.

Takođe, kako je istakao, bilo je reči i o daljem snaženju vojske, policije, pre svega u smislu opreme, oružja i volje za nastavkom borbe protiv kriminala i korupcije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas građanima Srbije Vidovdan, koji je važan datum u kolektivnoj svesti našeg naroda i jedan od temelja srpskog kolektivnog identiteta, a građanima Kruševca 650 godina od osnivanja grada.

Brnabić je podsetila na to da je aktuelna vlast u poslednjih nekoliko godina uradila mnogo za Kruševac i Rasinski okrug, navodeći da je od kraja 2012. godine u tom gradu posao dobilo 3.262 građana, a da vrednost investicija koje su dovedene iznosi približno 300 miliona evra.

Ona je navela da je na sednici Vlade gradonačelnica Kruševca uputila molbu predsedniku Vučiću da dovede još jednu fabriku u ovaj grad, kako bi se rešio problem nezaposlenosti.

U narednom periodu akcenat će biti stavljen na ulaganje u domaću pamet, najavila je premijerka i dodala da će tokom dana obići biznis inkubator u Kruševcu, u koji je investiran dodatni novac kako bi od njega bio napravljen regionalni biznis startap centar.

Uložiću svoje vreme i energiju kako bismo pomogli mladima da ostanu u Kruševcu, da svoje znanje i talenat investiraju odavde, a jedna od stvari koja će umnogome pomoći je i prvi digitalni auto-put – Moravski koridor, koji će do kraja sledeće godine doći do Kruševca, podvukla je Brnabić.

Prema njenim rečima, taj digitalni koridor će dati drugačiji i bolji kvalitet života za sve građane u tom kraju, kao i bolje poslovne prilike za mlade i građane srednjih godina.

Pored toga, kako je napomenula, Kruševac je dobio i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, sa delom kanalizacione mreže, pri čemu je poslednjih godina u to uloženo 24 miliona evra.

Ona je dodala da je, između ostalog, završena rekonstrukcija fabrike vode, a da će u narednom periodu biti završena kanalizaciona mreža i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu.

Premijerka je podsetila na to da je Kruševac u vreme pandemije dobio kovid bolnicu i u skladu sa tim prenela da je jedna od tema današnje sednice bila kako da ta bolnica nakon završetka pandemije bude iskorišćena za smanjenje liste čekanja i poboljšanje zdravstvene zaštite u čitavom okrugu.

Brnabić je, govoreći o osnivanju Kruševca, podsetila na to da je 1371. godine knez Lazar podigao Kruševac kao novu prestonicu Srbije, a nakon 18 godina, 1389. godine, predvodio je svoju vojsku u Kosovskom boju upravo iz Kruševca.

Zbog toga je, kako je naglasila, ponosna na to što se današnja sednica Vlade održala u tom gradu.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/557238/osnovne-vrednosti-srbije-nezavisnost-sloboda-i-mir.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za decembar 2022.

KULTURNO NASLEĐE

Zakon o kulturnom nasleđu


KULTURA

Šest crkava proglašeno za spomenike kulture


KULTURA

Predstavljanje Srbije – Na Bijenalu arhitekture u Veneciji - Izabran predstavnik Srbije


KULTURA

Otvoreno arheološko nalazište "Medijana" u Nišu


KULTURA

Na Bijenalu dizajna u Londonu Srbiju predstavlja "Projekat 134, Sveta geometrija"


SUDSKA PRAKSA – UPRAVNO PRAVO

Zaštita konkurencije – Stranka u upravnom postupku


ENERGETIKA

Srbija može da računa da će trećinu svojih potreba za gasom zadovoljavati iz Azerbejdžana


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNO

Povreda ugovornih obaveza


TRGOVINA

Trgovinska razmena Srbije i NR Kine u 2022. premašila pet milijardi evraRADNO PRAVO

Pravo na otpremninu – Neke dileme


PARNIČNI POSTUPAK

Žalba


VEŠTAČENJE

Posledice povrede ekstremiteta


BRIGA O SELU

Bespovratnim sredstvima države u 2022. godini - kupljeno 980 seoskih kuća sa okućnicom


MIGRACIJE

Nastavak dobre prakse dostojnog odnosa prema izbeglicama iz svih delova sveta


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)