POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

PREDSEDNIK REPUBLIKE

VLADA 

Osnovne vrednosti Srbije nezavisnost, sloboda i mir

Kruševac, 28. jun 2021.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da osnovne vrednosti Srbije moraju da budu nezavisnost, sloboda i mir, jer bez slobode, nezavisnosti i samostalnosti u odlučivanju nema ni mira, ostvarenja državnih interesa, niti razvoja zemlje.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon svečane sednice Vlade Srbije u Kruševcu preneo da je ministrima poručio da postoji mnogo toga čime možemo da se ponosimo, ali da bez pomenutih osnovnih vrednosti nema razvoja srpske države.

On je dodao i da Srbija mora da vodi računa o svim svojim građanima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Ponosan sam na to što se danas vodi racionalna, odgovorna i ozbiljna nacionalna politika i da je vodimo mi, građani Srbije, a ne bilo koji strani centri moći. To možda nije deo kosovskog zaveta, ali to je deo zaveta svakoga u Srbiji, jer niko ne može i ne sme da voli našu zemlju više od nas, rekao je predsednik.

Vučić je istakao da danas očekuje preliminarne podatke o stopi rasta za drugi kvartal, pre svega industrijske proizvodnje, gde se nadamo rastu od 13 odsto, što bi vodilo ka rastu od 6,5 do 7 odsto do kraja godine.

Prema njegovim rečima, to bi vodilo ka značajnom povećanju plata i penzija, a bio bi i ogroman uspeh koji bi našu zemlju svrstao među prva tri mesta na tlu Evrope.

On je preneo da je na sednici razgovarano o tome kako država može da ojača ono što ima u posebnim siromašnim sredinama, kao što su Bosilegrad, Blace i druga mesta.

Razgovarali smo kako da pomognemo najudaljenijim opštinama koje nemaju mogućnost da pronađu investitora. Želimo da pomognemo ljudima da dobiju drugu platu u kući kroz dodatno zapošljavanje, objasnio je predsednik.

Vučić je istakao da Vlada želi da popravi i infrastrukturu na istoku Srbije, te izrazio uverenje da će biti devet auto-puteva i brzih saobraćajnica u izgradnji do kraja godine.

Predsednik je, govoreći o putu Požarevac–Veliko Gradište, preneo da je razgovarano o tome da se grade sigurne plaže za kupače i sve drugo što je neophodno kako bi se doveli turisti kojima bi predstavili najlepšu atrakciju, a to je Dunav.

Takođe, kako je istakao, bilo je reči i o daljem snaženju vojske, policije, pre svega u smislu opreme, oružja i volje za nastavkom borbe protiv kriminala i korupcije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas građanima Srbije Vidovdan, koji je važan datum u kolektivnoj svesti našeg naroda i jedan od temelja srpskog kolektivnog identiteta, a građanima Kruševca 650 godina od osnivanja grada.

Brnabić je podsetila na to da je aktuelna vlast u poslednjih nekoliko godina uradila mnogo za Kruševac i Rasinski okrug, navodeći da je od kraja 2012. godine u tom gradu posao dobilo 3.262 građana, a da vrednost investicija koje su dovedene iznosi približno 300 miliona evra.

Ona je navela da je na sednici Vlade gradonačelnica Kruševca uputila molbu predsedniku Vučiću da dovede još jednu fabriku u ovaj grad, kako bi se rešio problem nezaposlenosti.

U narednom periodu akcenat će biti stavljen na ulaganje u domaću pamet, najavila je premijerka i dodala da će tokom dana obići biznis inkubator u Kruševcu, u koji je investiran dodatni novac kako bi od njega bio napravljen regionalni biznis startap centar.

Uložiću svoje vreme i energiju kako bismo pomogli mladima da ostanu u Kruševcu, da svoje znanje i talenat investiraju odavde, a jedna od stvari koja će umnogome pomoći je i prvi digitalni auto-put – Moravski koridor, koji će do kraja sledeće godine doći do Kruševca, podvukla je Brnabić.

Prema njenim rečima, taj digitalni koridor će dati drugačiji i bolji kvalitet života za sve građane u tom kraju, kao i bolje poslovne prilike za mlade i građane srednjih godina.

Pored toga, kako je napomenula, Kruševac je dobio i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, sa delom kanalizacione mreže, pri čemu je poslednjih godina u to uloženo 24 miliona evra.

Ona je dodala da je, između ostalog, završena rekonstrukcija fabrike vode, a da će u narednom periodu biti završena kanalizaciona mreža i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Brusu i Blacu.

Premijerka je podsetila na to da je Kruševac u vreme pandemije dobio kovid bolnicu i u skladu sa tim prenela da je jedna od tema današnje sednice bila kako da ta bolnica nakon završetka pandemije bude iskorišćena za smanjenje liste čekanja i poboljšanje zdravstvene zaštite u čitavom okrugu.

Brnabić je, govoreći o osnivanju Kruševca, podsetila na to da je 1371. godine knez Lazar podigao Kruševac kao novu prestonicu Srbije, a nakon 18 godina, 1389. godine, predvodio je svoju vojsku u Kosovskom boju upravo iz Kruševca.

Zbog toga je, kako je naglasila, ponosna na to što se današnja sednica Vlade održala u tom gradu.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/557238/osnovne-vrednosti-srbije-nezavisnost-sloboda-i-mir.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jun 2022.

PREDSEDNIK REPUBLIKE

Obraćanje javnosti – Srbija još snažnije na evropskom putu


MEĐUNARODNI ODNOSI

Predsednik Republike u Berlinu  – Uspon u bilateralnim i ekonomskim odnosima sa Nemačkom


PRIVREDA

Srbija će proizvoditi električne automobile – Potpisan ugovor o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu


SUDSKA PRAKSA

Privredni prestupi


POLJOPRIVREDA

Dobre domaće zalihe žitarica


BRIGA O SELU

Bespovratna sredstva za kupovinu seoskih kuća – Još 90 kuća na selu dobilo nove stanare


PODRŠKA MLADIMA

Nacionalna strategija za mlade – Stimulisanje različitih oblika zapošljavanja i preduzetništva mladih


FINANSIJE

Uspešan prelazak obveznika na novi model eFiskalizacije


SUDSKA PRAKSA

Vrhovni kasacioni sud - Bankarski poslovi


KULTURA

Izabrano idejno rešenje za koncertnu dvoranu Beogradske filharmonije


KULTURA – INFORMISANJE

Svetski dan slobode medija – Novinari treba da neometano, odgovorno i profesionalno rade svoj posao


SPOMEN OBELEŽJA

Dan sećanja na žrtve zločina - genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini – Najveći interes Srbije i Republike Srpske da sačuvaju mir


VLADA

Međunarodni odnosi – Cilj Srbije što brže članstvo u Evropskoj uniji


ENERGETIKA

Naš odnos prema energiji mora da se promeni


GRAĐEVINARSTVO

Moderni i ekološki održivi građevinski projekti - budućnost Srbije


RADNO PRAVO

Zasnivanje radnog odnosa i stupanje na rad


RADNO PRAVO

Preduzetnici


BEZBEDNOST NA RADU

Vidljivi pomaci u unapređenju bezbednosti i zdravlja na radu


BEZBEDNOST NA RADU

Briga o zaposlenima – Bez stalne brige o zaposlenima nema napretka države


SUDSKA PRAKSA - NAKNADA ŠTETE 


ZDRAVSTVO

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odlučila – Institut "Torlak" nosilac RNK tehnologije u Srbiji

VLADA

Zaštita od zarazne bolesti - Ukidanje mera - Ukidaju se mere za ulazak građana Srbije i stranih državljana u zemlju


SUDSKA PRAKSA - KRIVIČNO PRAVO

Pritvor


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)