POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

POLJOPRIVREDA

SUBVENCIJE 

Novi konkursi za subvencije u stočarstvu i ratarstvu u julu i septembru

Beograd, 1. jul 2021.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da će konkurs za sredstva iz IPARD programa za poljoprivrednike biti otvoren do 10. septembra, nakon čega će biti formirane rang-liste.

Nedimović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da je taj konkurs za dodelu sredstava u iznosu od gotovo sedam milijardi dinara raspisan 21. juna, dodavši da će, u zavisnosti od sektora, povrat novca biti od 60 do 80 odsto.

Potpredsednik Vlade je objasnio da se novac može dobiti za investicije od minimum 5.000 evra, a maksimalno do 700.000 i 1.000.000 evra, zavisno od sektora.

Prema njegovim rečima, ova sredstva namenjena su za nabavku svega što je potrebno poljoprivrednicima, osim za traktore, jer je za tu svrhu ranije bio raspisan poseban konkurs.

On je rekao da je upravo završen konkurs za voćare i povrtare, na koji je stiglo približno 2.300 prijava, pri čemu je najavio da će u julu biti raspisan konkurs za subvencije u oblasti stočarstva, a u septembru za ratarstvo.

Nedimović je, govoreći o protivgradnim raketama, naveo podatak da je u poslednjih 27 dana ispaljeno 5.000 raketa, što je više nego čitave 2015. godine.

On je poručio da to, međutim, nije dovoljno i da je neophodno kombinovati protivgradnu zaštitu sa osiguranjem, dodavši da zato država daje subvencije od 70 odsto za voćarske kulture.

Potpredsednik Vlade je istakao i da je ovogodišnji rod ječma dobar, što se očekuje i za pšenicu, ali da zabrinjava rod kukuruza jer nema dovoljno kiše.

On je naveo da se širom zemlje vidi sve više sistema za navodnjavanje, dodavši da zato država i daje subvencije kako bi što više ljudi moglo da odreaguje kad nema dovoljno padavina.

Nedimović je ukazao na to da u posetu Srbiji danas dolazi ministar poljoprivrede Ruske Federacije, pri čemu je naveo podatak da je vrednost izvoza srpskih proizvoda, najviše voća, u tu zemlju 365 miliona dolara.

To govori da je Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom dobar i po svaku cenu moramo to da sačuvamo i da sprečavamo potencijalne reeksporte, naglasio je potpredsednik Vlade.

On je, takođe, najavio da 10. jula stupa na snagu Sporazum sa Evroazijskom unijom, dodavši da to znači nove pogodnosti za izvoz ovčjeg sira i voćne rakije na tržište od 200 miliona ljudi.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/558426/novi-konkursi-za-subvencije-u-stocarstvu-i-ratarstvu-u-julu-i-septembru.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)