POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

POLJOPRIVREDA

Raspisan najveći do sada IPARD poziv za nabavku imovine

Beograd, 21. jun 2021.

 

Direktorka Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije Biljana Petrović saopštila je da je ova uprava danas raspisala javni poziv za IPARD podsticaje iz mere jedan, koja se odnosi na nabavku fizičke imovine poljoprivrednih gazdinstava.

Petrović je u izjavi za agenciju Tanjug istakla da je to najveći poziv do sada, vredan 6,5 milijardi dinara, pri čemu proizvođači iz svih sektora poljoprivrede mogu da podnose zahteve.

Poljoprivrednici, kako je navela, mogu da podnose zahteve za sve ono što povećava vrednost njihovog gazdinstva – objekte, protivgradne mreže, hladnjače, mehanizaciju, priključne mašine, skladišta za žitarice.

Prema njenim rečima, maksimalan iznos podsticaja po jednom gazdinstvu iznosi 700.000 evra, a za proizvođače mesa do milion evra, pri čemu se ovim iznosima finansira do 60 odsto ukupne vrednosti investicije, a ukoliko se radi o mladim poljoprivrednicima onda 65 odsto.

Direktorka Uprave je napomenula da postoje određena ograničenja u pogledu veličine gazdinstva da bi moglo da se kvalifikuje za dobijanje podsticaja iz IPARD programa.

Kada je reč o proizvodnji jagodičastog voća to je od dva hektara pa naviše, kad se radi o ostalim vrstama voća od pet do 100 hektara, s tim da u sektoru voćarstva to može biti i grinfildf investicija, odnosno da proizvođači krenu od nabavke sadnica i to ukoliko do sada nisu imali ovakvu vrstu proizvodnje, objasnila je ona.

Petrović je istakla da poljoprivredna gazdinstva mogu dostavljati prijave do 10. septembra.

Očekujemo da u seprembru, kada skupimo sve aplikacije, počnemo sa isplatama 50 odsto avansa, kako bismo omogućili poljoprivrednicima da što brže završe svoju investiciju i kako ne bi morali da razmišljaju o kompletnom iznosu sredstava za to, navela je ona.

U momentu odobravanja projekta, kako je ukazala, oni će se izjašnjavati o tome da li žele taj avans. Ukoliko žele, dostaviće nam bankarsku garanciju. Nakon završetka investicije isplaćujemo ostatak novca.

Petrović je predočila da preostalih 40 odsto novca za finansiranje investicije, poljoprivrednik obezbeđuje iz sopstvenih sredstava ili iz kredita.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/555300/raspisan-najveci-do-sada-ipard-poziv-za-nabavku-imovine.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)