POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ODBRANA

Vojska Srbije uspešno izvela najveću vežbu u noćnim uslovima

Beograd, 23. jun 2021.

 

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je sinoć više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske, uz podršku jedinica RV i PVO, na poligonu „Pasuljanske livade“, uspešno realizovalo do sada najveću vežbu Vojske Srbije u noćnim uslovima.

Na ovoj vežbi, koja je realizovana u okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, izvedene su složene borbene radnje taktičke grupe tokom odbrambene operacije noću, uz korišćenje najsavremenijih optoelektronskih sredstava koja su od nedavno usvojena u naoružanje naše vojske.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović odao je priznanje Kopnenoj Vojsci i Ratnom Vazduhoplovstvu na realizaciji sadržajne i po mnogim aspektima bezbednosno rizične vežbe, i poručio građanima Srbije da je Vojska u stanju da izvrši sve svoje borbene zadatke, uključujući i one koji se izvode noću u složenim meteorološkim uslovima.

Mojsilović je rekao da Vojska Srbije u poslednjih sedam dana u visokom intenzitetu izvodi svoje vežbovne aktivnosti u vazdušnom prostoru, na vodi, odnosno plovnim unutrašnjim putevima, i na kopnu.

On je naveo da predstoji još deo aktivnosti u Bazi „Jug“ i najsadržajniji i najdinamičniji deo Združeno taktičke vežbe „Munjeviti udar“ 27. juna na privremenom pologonu „Pešter“.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021" na osam lokacija širom Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom, u cilju provere operativnih sposobnosti Vojske Srbije, kao odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost građana naše zemlje.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/555828/vojska-srbije-uspesno-izvela-najvecu-vezbu-u-nocnim-uslovima.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)