POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

OBRAZOVANJE

Poboljšanje uslova na fakultetima među prioritetima

Kragujevac, 21. maj 2021.

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić prisustvovao je danas svečanosti povodom obeležavanja 45-godišnjice postojanja Kragujevačkog univerziteta.

Ružić je istakao da se Ministarstvo trudi da nedostajuće kapacitete na fakultetima u Srbiji nadomesti, izgradi i dogradi, podsetivši na to da decenijama u tom sektoru nije bilo ulaganja ni investicionih radova.

Prvi potpredsednik Vlade je naglasio da je zato važno omogućiti da neki fakulteti dobiju sopstvene zgrade, da neki postojeći objekti budu rekonstruisani i da se grade jedinstveni kompleksi koji će uključivati institute i fakultete.

Bez tih preduslova nije moguće nastaviti naučno istraživački rad, koji je pokretač napretka i progresa svake države, naveo je Ružić i dodao da su u toku završni pregovori sa Razvojnom bankom Saveta Evrope u vezi s kreditom od 95 miliona evra.

On je ukazao na to da će, na inicijatvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, među 15 prioritetnih projekata biti i izgradnja i opremanje nove zgrade Filološko- umetničkog fakulteta u Kragujevcu.

Ružić je naveo da će se taj kompleks prostirati na približno osam hiljada kvadratnih metara, i dodao da je planirano da izgradnja nove zgrade startuje početkom naredne godine.

Prvi potpredsednik Vlade je najavio i izgradnju novog obdaništa, kao i rekonstrukciju jedne osnovne škole u tom gradu.

On je pohvalio prosvetni sistem u Srbiji, posebno digitalizaciju, istakavši da su i nastavnici i učenici pokazali visok stepen odgovornosti u vreme pandemije.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić naglasio je značaj ulaganja u obrazovanje, ocenivši da je projekat izgradnje zgrade Filološko- umetničkog fakulteta važan za taj grad.

On je izrazio očekivanje da će naredne nedelje na Republiku biti preneto vlasništvo nad zemljištem za novu zgradu fakulteta, a nakon toga će biti raspisan tender za korekciju projekta koji već postoji.

Nadamo se da će do jeseni biti izabran i izvođač radova i da sredstva budu odobrena, kako bi se krenulo sa radovima, rekao je Dašić.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/547483/pobosanje-uslova-na-fakultetima-medju-prioritetima.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)