POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MEĐUNARODNI ODNOSI

Selaković čestitao Blinkenu Dan nezavisnosti SAD

Beograd, 4. jul 2021.

 

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković čestitao je danas američkom državnom sekretaru Entoniju Blinkenu Dan nezavisnosti, ističući da je unapređenje svih oblika saradnje sa Sjedinjenim Američkim Državama jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

„Povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, želim da Vam uputim najiskrenije čestitke i najbolje želje za prosperitet Vaše zemlje i blagostanje američkih građana.

Srbija i Sjedinjene Američke Države ove godine obeležavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, pri čemu su naše dve zemlje u presudnim istorijskim trenucima bile saveznici, rukovođene verom u istinu, pravdu i napredak.

Pre više od jednog veka srpska zastava se vijorila nad Belom kućom, a brojni američki građani, u teškim danima kroz koje je prolazila Srbija tokom i posle Velikog rata, iskazivali su podršku srpskom narodu, vrednu divljenja, zbog čega su njihova dobročinstva ostala u dubokom sećanju naših ljudi.

Koristim ovu priliku da uputim izraze visoke zahvalnosti Sjedinjenim Američkim Državama na podršci procesu evropskih integracija Republike Srbije, kao i zbog činjenice da smo od strane Vaše zemlje prepoznati kao ekonomski motor Zapadnog Balkana.

Drago mi je zbog toga što je u prethodnom periodu preduzet niz konkretnih koraka usmerenih na jačanje i produbljivanje naše bilateralne saradnje, kao i zbog toga što je u Beogradu otvorena Regionalna kancelarija Međunarodne razvojne finansijske korporacije, što će doprineti snažnijem ekonomskom prisustvu Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji, kao i u regionu“, navodi se u čestitki Selakovića.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/559362/selakovic-cestitao-blinkenu-dan-nezavisnosti-sad.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)