POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

MEĐUNARODNA SARADNJA

Srbija i Rusija strateški partneri i iskreni prijatelji

Beograd/Moskva, 14. maj 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi, u okviru dvodnevne radne posete Ruskoj Federaciji, sa sekretarom Saveta bezbednosti te zemlje Nikolajem Patruševim.

Vulin je nakon sastanka istakao da odnosi između Srbije i Rusije nikada nisu bili iskreniji i sadržajniji i na višem nivou.

Zahvaljujući ličnom odnosu između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina možemo da kažemo da pripadamo onoj generaciji Srba koja može da kaže da je sa Rusijom radila na najbolji način, da je čuvala interese Srbije i samim tim interese Rusije, rekao je on.

Prema njegovim rečima, Nikolaj Patrušev je veliki prijatelj Srbije, koji dobro poznaje našu zemlju i sva dešavanja na Balkanu, i koji je izrazio spremnost da nastavi da sarađuje sa Srbijom i da sve naše strukture bezbednosti rade zajedno oko zajedničkih tema, borbe protiv organizovanog kriminala, narko-dilera, terorizma.

Sve su to stvari koje nas objedinjuju i povezuju, istakao je Vulin, koji je sekretaru Saveta bezbednosti Rusije preneo najtoplije pozdrave predsednika Srbije.

Ministar je istovremeno rekao da Srbija očekuje podršku Rusije po pitanju sprečavanja bilo kakvih promena u mandatu Kfora i Unmika, mimo Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

On je istakao da se Srbija, dok je vodi predsednik Aleksandar Vučić, neće pridružiti antiruskoj histeriji i neće uvesti sankcije Rusiji i da će ostati vojno neutralna zemlja, što je temeljno opredeljenje naše politike.

Vulin je sa zadovoljstvom istakao da će se nastaviti saradnja sa Rusijom i sa obukama pripadnika policije, jer od te zemlje može da se nauči mnogo, posebno u oblasti sajber bezbednosti, gde su jedna od vodećih nacija u svetu.

Isto tako, mi ćemo svojim znanjem i iskustvom moći da obogatimo predstavnike Ruske Federacije i da borbu protiv zala modernog čovečanstva učinimo boljom i efikasnijom, poručio je on.

Ministar je Patruševu izrazio saučešće za sve žrtve stravičnog napada u Kazanju i pružio punu podršku naše zemlje.

Patrušev je istakao da Rusija i Srbija nisu samo strateški partneri, već da su naši narodi povezani vekovima vezama duhovnog srodstva.

On je naglasio da je Rusija saveznik Srbije i da će i dalje braniti njene interese na međunarodnim forumima, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/545446/srbija-i-rusija-strateski-partneri-i-iskreni-prijatelji.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)