POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

JAVNE FINANSIJE

Do kraja sledeće nedelje svi prijavljeni građani dobiće prvih 30 evra pomoći

Beograd, 12. maj 2021.

 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je da će danas i sutra prvih 30 evra državne pomoći dobiti više od dva miliona građana.

Mali je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da će novac danas biti uplaćen na račune 640.000 građana koji su se prijavili za tu vrstu pomoći, a da će već sutra 30 evra biti isplaćeno i za 1,4 miliona građana, pri čemu će do kraja naredne nedelje sredstva dobiti svi koji su se prijavili.

Ministar je naveo podatak da se do jutros za pomoć od ukupno 60 evra prijavilo 3.814.000 građana, podsetivši na to da će prvi deo biti isplaćen u maju, a drugih 30 evra u novembru.

On je rekao da prijavljivanje za pomoć od 60 evra traje do subote, 15. maja, pri čemu je uputio poziv građanima da se prijave preko kol-centra i portala Uprave za trezor.

Prema njegovim rečima, i oni koji nemaju otvoren račun ne treba da brinu, jer je dovoljno izabrati banku za uplatu pomoći, gde će biti otvoren namenski račun.

Ministar je naveo da je do sada uz penzionere, korisnike socijalne pomoći i lica na izdržavanju krivičnih sankcija pomoć predviđena za više od 5,8 miliona građana, ocenivši da država na ovaj način pokazuje koliko je jaka.

On je najavio da će prijava za pomoć od 3.000 dinara za građane koji su primili vakcinu trajati 1. do 15. juna i to preko Uprave za trezor i kol-centra.

Podaci će biti objavljeni 1. juna. Ko god primi makar jednu dozu vakcine do kraja maja, stiče pravo i na ovu pomoć. Važno je da što pre dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo u potpunosti otvorili našu ekonomiju, naglasio je on.

Mali je podsetio na to da je treći paket pomoći vredan ukupno 266 milijardi dinara, što uključuje predviđenih devet milijardi dinara za isplatu 3.000 dinara vakcinisanima.

Kako je istakao, prethodne četiri godine imali smo suficit u budžetu i imamo neophodnu likvidnost i dovoljno rezervi da obezbedimo ovu pomoć.

Juče smo imali 220, 230 milijardi dinara na računu. Deo novca obezbedili smo i na međunarodnom tržištu kapitala. Ovim poručujemo da je država odlučna i spremna da na sebe preuzima najveći teret krize, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, jasno se pokazalo da su mere odlično projektovane, jer u Srbiji nema masovnih otpuštanja i zatvaranja fabrika, sačuvana je privreda, bolnice rade, nabavljene su vakcine, a ostvaren je i najmanji pad BDP-a prošle godine.

Ove godine smo u prvom kvartalu očekivali -1,3 odsto, i na osnovu toga projektovali rast od šest procenata, a ostvarili smo plus 1,2 odsto. Sa tim ćemo sigurno imati rast veći od šest odsto, objasnio je on i dodao da je takav rezultat u ovim vremenima pravo čudo.

Ministar je rekao da je u ponedeljak isplaćena polovina drugog minimalca u okviru pomoći privredi, i to za milion i 120 hiljada radnika u privatnom sektoru.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/544531/do-kraja-sledece-nedelje-svi-prijavljeni-gradjani-dobice-prvih-30-evra-pomoci.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)