POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

FINANSIJE

U prvih 100 dana usvojeno više od 40 finansijskih zakona

 

Beograd, 5. februar 2021.

 

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas da je rad ovog ministarstva u prvih sto dana Vlade obeležila borba za očuvanje radnih mesta, spas srpske ekonomije, smanjenje negativnih posledica COVID-19, kao i usvajanje više od 40 zakona.

Mali je u izjavi za agenciju Tanjug najavio da će verovatno biti potpisan novi aranžman sa MMF-om, a za nekoliko dana kreće i novi paket mera za podršku privredi, objasnivši da se tako borimo za svako radno mesto, ali i za dolazak stranih investitora i izgradnju auto-puteva.

On je dodao da je Zakon o fiskalizaciji, koji bi trebalo da dodatno doprinese smanjenju sive ekonomije, jedan od najvažnijih zakonskih akata koji su doneti u proteklom periodu.

Prema njegovim rečima, prvih 100 dana rada Ministarstva finansija obeležio je i jedan rebalans budžeta, ali i usvajanje budžeta za 2021. godinu, kojim je predviđeno povećanje plata, penzija i minimalne cene rada.

Ministarstvo je, kako je ukazao, uspešno završilo i aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), koji je dao sve pohvale Srbiji za reforme sprovedene u prethodnom periodu.

Kraj prošle godine obeležio je i završetak pronalaženja strateškog partnera za Komercijalnu banku, što je bila ogromna, teška i duga transakcija koju smo uspešno okončali, podsetio je ministar.

On je napomenuo i da je Ministarstvo potpisalo međudržavni sporazum o podsticanju investicija sa SAD, koji je preduslov za otpočinjanje aktivnosti američke Međunarodne razvojne korporacije (DFC) u Srbiji, koja će, između ostalog, kroz garantnu šemu plasirati milijardu dolara za naša mikro, mala i srednja preduzeća.

Mali je preneo da je posebno ponosan na isplatu jednokratane pomoći penzionerima i medicinskim radnicima, koja se takođe desila u 100 dana rada Vlade.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/517602/u-prvih-100-dana-usvojeno-vise-od-40-finansijskih-zakona.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)