POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ELEMENTARNE NEPOGODE

POPLAVE 

SAOBRAĆAJNA INFRASTRUKTURA 

Država će učiniti sve da pomogne ugroženima od poplava

Gornji Milanovac, 13. jun 2022.

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas uništenu putnu infrastrukturu i poplavljene kuće u opštini Gornji Milanovac, gde je usled vremenskih nepogoda došlo do izlivanja reke Kamenice.

Momirović je naveo da su poplave, prouzrokovane obilnom kišom, značajno oštetile infrastrukturu, pri čemu su dva mosta potpuno uništena, a još jedan je pretrpeo oštećenja, zbog čega bi trebalo odmah reagovati kako bi se sanirala šteta.

Ministar je ukazao na to da je neophodno raditi na uređenju vodotokova reka kako do ovakvih problema ne bi u budućnosti dolazilo, poručivši da će resorno ministarstvo pomoći i opštinama Požega i Čajetina gde su velike poplave oštetile putnu infrastrukturu i domove građana.

Predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević naglasio je da je najvažnije da nije bilo ljudskih žrtava i da su sve nadležne službe reagovale izuzetno brzo, dodavši da je više kuća pod vodom i da će u narednim danima komisije utvrditi štetu.

Zbog ekstremno obilne kiše juče u ranim jutarnjim satima došlo je do izlivanja reke Kamenica u opštini Gornji Milanovac. Zbog stanja na terenu proglašena je vanredna situacija na teritoriji MZ Družetići i Bogdanica.

Momirović je, pre obilaska uništene putne infrastrukture na teritoriji opštine Gornji Milanovac, obišao i oštećene puteve i srušeni most u Miokovcima na teritoriji Čačka.

Ministar je konstatovao da, zbog značajnih sredstava koja su investirana u infrastrukturu i regulisanje vodotokova reka na široj teritoriji grada Čačka, vremenske nepogode nisu napravile veća oštećenja.

 

 

Sa sajta Vlade – 13.06.2022 – https://www.srbija.gov.rs/vest/634669/drzava-ce-uciniti-sve-da-pomogne-ugrozenima-od-poplava.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)