POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZDRAVSTVO

 

Zdravstveni sistem pokazao da ima budućnost

Beograd, 3. januar 2022.

 

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je zdravstveni sistem Srbije tokom pandemije koronavirusa pokazao snagu i iz nje će izaći još jači, naglasivši da će zemlja, kad je reč o medicinskom kadru, biti zbrinuta za narednih 10 godina.

Lončar u intervjuu za agenciju Tanjug, sumirajući prethodnu godinu u srpskom zdravstvu, rekao da iz pandemije izlazimo sa novim bolnicama i opremom, što pokazuje da naš zdravstveni sistem ima budućnost i da građani ne treba da brinu jer ima ko da ih leči.

On je istakao da srpsko zdravstvo može da izdrži još jedan talas koronavirusa, uz napomenu da je teško svima koji rade u zdravstvenom sistemu i da pandemija predugo traje.

Nemamo izbora, moramo da nastavimo dalje i da se nadamo da će građani shvatiti da postoji deo lične odgovornosti i da mnogo toga zavisi od njih, ukazao je ministar i naglasio da su jedine mere mogu da pomognu vakcinacija, maska i distanca.

Prema njegovim rečima, ono što se dosad pokazalo da daje rezultate jeste da bi trebalo da svi koji se nisu vakcinisali da se vakcinišu, oni koji su se vakcinisali, a prošlo je šest meseci, da prime buster dozu i da se pridržavaju svih mera za koje znamo da daju rezultat, a to su maske u zatvorenom i izbegavanje skupova gde su ljudi koji nisu vakcinisani ili nisu testirani.

Država nije za to da nekome nešto ograničava, ali da to budu kontrolisani uslovi, gde će biti prisutni ili vakcinisani ili testirani, naveo je  Lončar i upozorio na to da se još uvek ne zna kakve su sve posledice kada se preleži COVID-19.

On je, kada je reč o vakcinama, podsetio na to da je najveće zasluge u njihovoj nabavci imao predsednik Srbije, jer je imao kontakte i na Istoku i na Zapadu.

Zahvaljujući tome, kako je dodao, imali smo opremu, vakcine i lekove, sve što je potrebno da sistem funkcioniše, uz preusmeravanje sredstava za izgradnju novih kapaciteta.

Ministar je naglasio da pandemija još nije prošla i da se očekuje novi talas, povećanje brojeva i o tome moramo da vodimo računa, i još jednom uputio apel građanima da se vakcinišu.

Prema njegovim rečima, problem ne može da se reši samo u Srbiji, već na nivou Evrope i sveta, jer je potrebno da se vakciniše svetska populacija u dovoljnom broju.

Do tada, virus će da mutira, pojavljivaće se novi sojevi, novi talasi, a kakvi će oni biti zavisi od nas, zaključio je Lončar.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/603112/zdravstveni-sistem-pokazao-da-ima-buducnost.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)