POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZDRAVSTVO

 

Više od 2.000 kreveta za bolnice širom Srbije

Beograd, 5. decembar 2021.

 

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je zdravstvenim ustanovama širom zemlje ove jeseni isporučeno više od 2.000 najsavremenijih bolničkih kreveta za intenzivne i poluintenzivne nege, kao i bolnička nosila za ležeći transport pacijenata, za čiju je nabavku Ministarstvo izdvojilo 5,4 miliona dolara.

Lončar je istakao da je nabavka najsavremenijih bolničkih kreveta još jedna potvrda čvrstog opredeljenja resornog ministarstva da se značajnim materijalnim ulaganjima u zdravstvenu infrastrukturu i najsavremeniju medicinsku opremu, uz zapošljavanje mladih zdravstvenih radnika, naš zdravstveni sistem dodatno unapredi i razvije.

Ministarstvo zdravlja, kako je naglasio, čini sve kako bismo i u uslovima pandemije ne samo očuvali stabilnost i funkcionalnost zdravstvenog sistema, već ga, koliko god je to moguće, i dodatno unapredili.

Prema njegovim rečima, pandemija traje već skoro dve godine, priliv pacijenata u naše zdravstvene ustanove je pojačan, otežan je i položaj nekovid pacijenata, zbog čega će ovih 2.000 najsavremenijih medicinskih kreveta, koji su namenjeni upravo ovim pacijentima, dodatno podići nivo zdravstvene nege u našim bolnicama.

U okviru ove projektne aktivnosti Ministarstva zdravlja, koja je nedavno završena, nabavljeno je 732 kreveta za intenzivnu negu, 1.151 krevet za poluintenzivnu negu, 187 pedijatrijskih kreveta, kao i 10 bolničkih nosila (strečera), za ukupno 50 zdravstvenih ustanova.

Bolnički kreveti obezbeđeni su za UKC Srbije, UKC Niš i UKC Kragujevac, KBC Zvezdara, KBC Zemun i KBC Bežanijska kosa, Institut za onkologiju, Institut za kardiovaskularne bolesti, Institut za plućne bolesti, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Dr Vukan Čupić u Beogradu, GAK Narodni front, UDK Tiršova, Kliniku za rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović i Kliniku za neorologiju i psihijatriju za decu i omladinu, Specijalnu bolnicu za cerebralno-vaskularne bolesti Sveti Sava u Beogradu, i još 34 opšte bolnice širom Srbije.

Pored toga, nabavljeno je i deset najsavremenijih bolničkih nosila (strečera) za Urgentni centar UKC Srbije.

Ukupna vrednost ove nabavke iznosila je 5.407.396,60 dolara.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/595831/vise-od-2000-kreveta-za-bolnice-sirom-srbije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)