POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZDRAVSTVO

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI 

Nova kovid bolnica u Novom Sadu uskoro prima prve pacijente

Novi Sad, 14. avgust 2021.

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, tokom obilaska radova na novoj kovid bolnici u Novom Sadutrećoj u Srbiji, da je ona završena za manje od četiri meseca i da je gradnja takve ustanove sa novim, boljim kapacitetima, način da se, uz nabakvu vakcina, država bori protiv epidemije koronavirusa.

Vučić je rekao da je ponosan na to i da će nova bolnica u Novom Sadu biti i nešto bolja od kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu, jer se, gradeći te ustanove, uvidelo šta je još potrebno.

Novosadska kovid bolnica će, primera radi, imati banku krvi, služiće na ponos svih građana Srbije, Vojvodine, Novog Sada, a olakšaće i situaciju i u Batajnici, jer je bio veliki pritisak na tu, kao i na i druge bolnice u Beogradu, rekao je Vučić.

Predsednik je preneo da ta zdravstvena ustanova, košta nešto manje od 28 miliona evra, što je nešto skuplje od prethodne dve, ali da će biti i najbolja.

Prema njegovim rečima kvadrat u Batajnici koštao je 1. 170 evra, a u Novom Sadu koštaće 1. 300 evra, jer je skočila cena građevinskog materijala.

Kada date 30 miliona evra jednokratno, a to ostane 20 godina kao bogatstvo kojim spašavate živote, to je nešto važno. Problem je što neki ljudi misle da je normalno da budu u bolnici 10, 20 i 60 dana, jer su navodno platili. Platili smo prosečno dva dana godišnje u bolnici, jer prosečna plata i osiguranje pokrivaju toliko, sve ostalo ide na trošak države, a za to mora da se obezbedi dobro stanje finansija, ukazao je on.

Vučić je izrazio zabrinutost zbog rasta broja inficiranih koronavirusom, ali je istakao da Srbija ima nižu stopu smrtnosti nego drugi u regionu, jer prima 12 do 14 odsto kovid pacijenata na bolničko lečenje, a u Nemačkoj se, na primer, prima 4 do 4,5 odsto.

Prema njegovim rečima, država je očekivala rast broja novozaraženih zbog odlaska građana u zemlje sa delta sojem.

Suočićemo se sada sa teškim posledicama. To nije prvi put, dodao je on, ukazavši na to da će se ići i na treću vakcinu i da od oktobra stiže i vakcina Moderna, tako da će građani imati mogućnost da biraju između pet različitih, besplatnih vakcina.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/568417/nova-kovid-bolnica-u-novom-sadu-uskoro-prima-prve-pacijente.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)