POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Nova oprema za sakupljanje otpada za 34 lokalne samouprave

Beograd, 26. jul 2021.

 

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije obezbedilo je novu opremu za sakupljanje i reciklažu otpada, u vidu kontejnera i kanti, koja će biti dodeljena javno-komunalnim preduzećima u 34 grada i opštine.

Ministarstvo je saopštilo da je reč o ukupno 3.225 kanti i 2.940 kontejnera, koji će doprineti tome da lokalne samouprave koje su na javnom pozivu prijavile potrebu za ovom opremom budu čistije i uređenije.

Vranje je prvi grad u koji je juče stigla potrebna oprema. Novi kontejneri i kante će u narednom periodu biti dostavljeni i Beloj Crkvi, Arilju, Prijepolju, Boljevcu, Novom Pazaru, Gornjem Milanovcu, Žitištu, Novoj Varoši, Bosilegradu i Kragujevcu.

Takođe, nova oprema biće dodeljena i Zaječaru, Novom Kneževcu, Priboju, Požarevcu, Staroj Pazovi, Valjevu, Kraljevu, Kniću, Loznici, Negotinu, Sjenici, Topoli, Somboru, Žitorađi, Bujanovcu, Smederevu, Srbobranu, Irigu, Kikindi, Nišu, Brusu i Temerinu.

Pored kanti i kontejnera, resorno ministarstvo je obezbedilo i eko čistilice koje, pored čišćenja, služe i za dezinfekciju javnih površina, a mogu se koristiti i za održavanje manjih površina, poput trotoara i dečjih igrališta.

Moderne čistilice već su dobili Sremska Mitrovica, Irig i Novi Kneževac, a u značajnoj će meri olakšati posao njihovim javno-komunalnim preduzećima i doprineti tome da javni prostori koje građani koriste budu čistiji. U planu je dodela čistilica u još nekoliko gradova i opština.

Ministarstvo će, u cilju unapređenja životne sredine, nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, navodi se u saopštenju.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/564595/nova-oprema-za-sakupljanje-otpada-za-34-lokalne-samouprave.php

 

 

 

 

* * *

 

Vranju uručena nova oprema za sakupljanje otpada

 

Vranje, 25. jul 2021.

 

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović potpisala je danas u Vranju sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i predsednikom Gradske opštine Vranjska Banja Draganom Sentićem ugovore o dodeli nove opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, koju je obezbedilo ovo ministarstvo.

Reč je o 140 novih kontejnera i još toliko kanti za otpad, koji su danas uručeni javno-komunalnom preduzeću, a potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Vujović je navela da će nove kontejnere i kante dobiti 34 lokalne samouprave u Srbiji, ističući da je Vranje prvi grad kojem je dodeljena nova oprema.

Prema njenim rečima, ovo je značajna podrška za lokalnu samoupravu i pre svega za javno-komunalna preduzeća, jer će doprineti da grad bude uređeniji i čistiji.

Pored opreme koja je danas uručena, resorno ministarstvo sa 17,7 miliona dinara ove godine sufinansira dva projekta u Vranjskoj Banji, čija će realizacija omogućiti da se na sistem grejanja na termalnu vodu priključi približno 60 novih stambenih objekata, ukazala je ministarka.

Time će, kako je navela, kotlovi u domaćinstvima koja se greju na drvo i ugalj biti zamenjeni, što će doprineti smanjenju emisije ugljen-dioksida i drugih štetnih materija u vazduhu koje dolaze od indvidualnih ložišta.

Tokom današnje posete, Vujović je zajedno sa Brnabić obišla postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju, kao drugu fazu rekonstrukcije Zdravstvenog centra Vranje, u okviru koje će biti izgrađena kotlarnica na biomasu.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se u Vranju realizuju kapitalni ekološki projekti koji menjaju lice ovog dela zemlje, naglasivši da je zelena agenda za Srbiju prioritet.

Vujović je poručila da Grad Vranje može i u budućnosti da računa na podršku resornog ministarstva u realizaciji projekata koji imaju za cilj unapređenje životne sredine.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/564354/vranju-urucena-nova-oprema-za-sakupljanje-otpada.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)