POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Nova oprema za sakupljanje otpada za 34 lokalne samouprave

Beograd, 26. jul 2021.

 

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije obezbedilo je novu opremu za sakupljanje i reciklažu otpada, u vidu kontejnera i kanti, koja će biti dodeljena javno-komunalnim preduzećima u 34 grada i opštine.

Ministarstvo je saopštilo da je reč o ukupno 3.225 kanti i 2.940 kontejnera, koji će doprineti tome da lokalne samouprave koje su na javnom pozivu prijavile potrebu za ovom opremom budu čistije i uređenije.

Vranje je prvi grad u koji je juče stigla potrebna oprema. Novi kontejneri i kante će u narednom periodu biti dostavljeni i Beloj Crkvi, Arilju, Prijepolju, Boljevcu, Novom Pazaru, Gornjem Milanovcu, Žitištu, Novoj Varoši, Bosilegradu i Kragujevcu.

Takođe, nova oprema biće dodeljena i Zaječaru, Novom Kneževcu, Priboju, Požarevcu, Staroj Pazovi, Valjevu, Kraljevu, Kniću, Loznici, Negotinu, Sjenici, Topoli, Somboru, Žitorađi, Bujanovcu, Smederevu, Srbobranu, Irigu, Kikindi, Nišu, Brusu i Temerinu.

Pored kanti i kontejnera, resorno ministarstvo je obezbedilo i eko čistilice koje, pored čišćenja, služe i za dezinfekciju javnih površina, a mogu se koristiti i za održavanje manjih površina, poput trotoara i dečjih igrališta.

Moderne čistilice već su dobili Sremska Mitrovica, Irig i Novi Kneževac, a u značajnoj će meri olakšati posao njihovim javno-komunalnim preduzećima i doprineti tome da javni prostori koje građani koriste budu čistiji. U planu je dodela čistilica u još nekoliko gradova i opština.

Ministarstvo će, u cilju unapređenja životne sredine, nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, navodi se u saopštenju.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/564595/nova-oprema-za-sakupljanje-otpada-za-34-lokalne-samouprave.php

 

 

 

 

* * *

 

Vranju uručena nova oprema za sakupljanje otpada

 

Vranje, 25. jul 2021.

 

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović potpisala je danas u Vranju sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem i predsednikom Gradske opštine Vranjska Banja Draganom Sentićem ugovore o dodeli nove opreme za sakupljanje i reciklažu otpada, koju je obezbedilo ovo ministarstvo.

Reč je o 140 novih kontejnera i još toliko kanti za otpad, koji su danas uručeni javno-komunalnom preduzeću, a potpisivanju ugovora prisustvovala je i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Vujović je navela da će nove kontejnere i kante dobiti 34 lokalne samouprave u Srbiji, ističući da je Vranje prvi grad kojem je dodeljena nova oprema.

Prema njenim rečima, ovo je značajna podrška za lokalnu samoupravu i pre svega za javno-komunalna preduzeća, jer će doprineti da grad bude uređeniji i čistiji.

Pored opreme koja je danas uručena, resorno ministarstvo sa 17,7 miliona dinara ove godine sufinansira dva projekta u Vranjskoj Banji, čija će realizacija omogućiti da se na sistem grejanja na termalnu vodu priključi približno 60 novih stambenih objekata, ukazala je ministarka.

Time će, kako je navela, kotlovi u domaćinstvima koja se greju na drvo i ugalj biti zamenjeni, što će doprineti smanjenju emisije ugljen-dioksida i drugih štetnih materija u vazduhu koje dolaze od indvidualnih ložišta.

Tokom današnje posete, Vujović je zajedno sa Brnabić obišla postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju, kao drugu fazu rekonstrukcije Zdravstvenog centra Vranje, u okviru koje će biti izgrađena kotlarnica na biomasu.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se u Vranju realizuju kapitalni ekološki projekti koji menjaju lice ovog dela zemlje, naglasivši da je zelena agenda za Srbiju prioritet.

Vujović je poručila da Grad Vranje može i u budućnosti da računa na podršku resornog ministarstva u realizaciji projekata koji imaju za cilj unapređenje životne sredine.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/564354/vranju-urucena-nova-oprema-za-sakupljanje-otpada.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za decembar 2022.

KULTURNO NASLEĐE

Zakon o kulturnom nasleđu


KULTURA

Šest crkava proglašeno za spomenike kulture


KULTURA

Predstavljanje Srbije – Na Bijenalu arhitekture u Veneciji - Izabran predstavnik Srbije


KULTURA

Otvoreno arheološko nalazište "Medijana" u Nišu


KULTURA

Na Bijenalu dizajna u Londonu Srbiju predstavlja "Projekat 134, Sveta geometrija"


SUDSKA PRAKSA – UPRAVNO PRAVO

Zaštita konkurencije – Stranka u upravnom postupku


ENERGETIKA

Srbija može da računa da će trećinu svojih potreba za gasom zadovoljavati iz Azerbejdžana


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNO

Povreda ugovornih obaveza


TRGOVINA

Trgovinska razmena Srbije i NR Kine u 2022. premašila pet milijardi evraRADNO PRAVO

Pravo na otpremninu – Neke dileme


PARNIČNI POSTUPAK

Žalba


VEŠTAČENJE

Posledice povrede ekstremiteta


BRIGA O SELU

Bespovratnim sredstvima države u 2022. godini - kupljeno 980 seoskih kuća sa okućnicom


MIGRACIJE

Nastavak dobre prakse dostojnog odnosa prema izbeglicama iz svih delova sveta


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)