POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Uskoro kreće sa radom prečistač otpadnih voda u Leskovcu

Leskovac, 23. april 2021.

 

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović potpisala je danas sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem aneks ugovora, na osnovu kojeg će Ministarstvo dodeliti gradu još 42,44 miliona dinara za puštanje u rad prve faze centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Bogojevcu.

Vujović je podsetila na to da se na ovom velikom projektu godinama radi, ali da su radovi bili obustavljeni, dodavši da je ovim aneksom rešen problem i stvoreni uslovi za rad prečistača u narednom periodu, koji će pokriti potrebe 86.000 stanovnika Leskovca i okoline.

Ovim novcem finansiramo osposobljavanje linije vode u prečistaču, koja je uslov za rad linije mulja. Voda u prečistač stiže preko gradskog kolektora, čiju gradnju je država finansirala iznosom od skoro pola milijarde dinara, i za koji je danas izdata upotrebna dozvola. Budući da su uslovi ispunjeni, očekujem da se sistem u narednom periodu stavi u funkciju, istakla je Vujović.

Ona je dodala da se iz donacije Kraljevine Holandije finansira i proširenje kanalizacione mreže, kojom će biti obuhvaćeno 16 mesta koja gravitiraju ka Leskovcu, sa oko 20 hiljada stanovnika.

Ministarka je istakla da, pored podrške izgradnji modernog sistema za prečišćavanje otpadnih voda, ministarstvo u Leskovcu sa gotovo 20 miliona dinara sufinansira i drugu fazu rekonstrukcije kotlarnice Crvena zvezda, kao i pošumljavanje devastiranog dela park šume Hisar i dela kod reke Veternice.

Nastavićemo da podržavamo dobre projekte kojima zajedno na bolje menjamo ekološku sliku Srbije. Briga o životnoj sredini nema alternativu i to je ono na čemu svi moramo zajedno neprestano da radimo, poručila je ministarka.

Gradonačelnik Cvetanović je rekao da Grad Leskovac intenzivno radi na uklanjanju divljih deponija, a Vujović je poručila da će u tom poslu gradovi i opštine moći da računaju i na podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/539656/uskoro-krece-sa-radom-precistac-otpadnih-voda-u-leskovcu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)