POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Priča o oštrijim merama skretanje teme sa vakcinacije

Beograd, 10. oktobar 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da smatra da su sve antikovid mere, osim vakcinacije, u stvari polumere i da mora mnogo više da se priča o tome da su vakcine bezbedne u svakom smislu.

Brnabić je, gostujući na TV Prva, upozorila na to da smo kao društvo osuđeni da živimo u agoniji smenjivanja novih, sledećih talasa masovnog zaražavanja i širenja koronavirusa ukoliko se vakcinacija ne omasovi.

Premijerka je naglasila da je Srbija na vreme nabavila dovoljne količine vakcina i da je to sve što je država mogla da uradi, a da je sada odgovornost na pojedincima.

Možemo i moramo da pričamo o tome. Kao što smo videli poslednjih dana, pričamo o tome da je bezbedno vakcinisati trudnice, bezbedno je da se vakcinišete ako planirate potomstvo. Čak i kada je reč o mladima. Iako nisu vakcinisani, iako ne veruju u to da će završiti na respiratoru, neka urade to zbog drugih ljudi u okruženju, rekla je Brnabić.

Ona je podsetila na to da su na snazi mere nošenja maski u zatvorenom prostoru i na otvorenom tamo gde je nemoguće ostvariti distancu i da bi epidemiološka situacija bila povoljnija da se one poštuju.

Mislim da smo sve stvarno dobro izmerili i odlučili da u ovom trenutku ne uvodimo kovid propusnice. Tokom čitave ove borbe protiv pandemije, mi smo videli političke manipulacije i zloupotrebe svake vrste. Analiziramo situaciju i trudimo se da zaštitimo naše građane, objasnila je Brnabić.

Premijerka je istakla da sve zemlje imaju problem zbog toga što sa propusnicama ne mogu da se zaštite podaci o ličnosti i zato što je mogućnost zloupotrebe velika.

Krenuli smo težim, ali boljim putem, naglasila je ona i ocenila da je svaka priča o nekim oštrijim merama samo skretanje teme sa vakcinacije kao najefikasnijeg načina da se izađe iz epidemije .

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/581059/prica-o-ostrijim-merama-skretanje-teme-sa-vakcinacije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)