POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Povećanje kapaciteta kovid ambulanti na teritoriji čitave Srbije

Beograd, 22. avgust 2021.

 

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da se ne može da predvideti u kom pravcu će se kretati epidemija, ali da je neophodno da se pripremimo za naredne tri nedelje jer se procenjuje da će se broj zaraženih povećavati.

Lončar je, nakon sastanka s direktorima kovid bolnica, istakao da će zbog toga biti pojačani kapaciteti u kovid ambulantama, dodavši da je cilj da se što duže za kovid pacijente koriste bolnice napravljene za to, a ne da se otvaraju novi kapaciteti.

Ništa nećemo postići ako se posvetimo samo kovid pacijentima, a ne i drugima, jer ako moramo da pretvaramo bolnice u kovid, onda će nekovid pacijenti umirati zbog toga što nisu mogli kod lekara i na preglede na vreme, istakao je ministar.

On je naveo da se zdravstveni sistem priprema za ono što sledi, pre svega za povratak srpskih državljana sa letovanja, a za koje je utvrđeno da su pozitivni.

Deo ljudi koji će se vratiti sa puta a potvrđeno im je da imaju koronavirus u Albaniji, Crnoj Gori, Grčkoj. Moramo da zbrinemo njih i ljude koji će se vratiti a ne znaju da su pozitivni i zbog toga je bitno da pojačamo kapacitete u kovid ambulantama na teritoriji čitave Srbije, objasnio je ministar.

Lončar je upozorio na to da će problem sa koronavirusom trajati godinama, jer je propuštena prva šansa da se stekne kolektivni imunitet, s obzirom na to da je bilo dovoljno vakcina a da se građani nisu vakcinisali.

Ministar je ukazao na to da se sada vidi koliki je značaj bolnica u Batajnici i u Kruševcu, najavivši da će za nekoliko dana i bolnica u Novom Sadu početi da radi.

Lončar je naveo da je potrebno dati prednost vakcinisanim građanima i dopustiti im da prisustvuju skupovima, dodavši da se zalaže za kovid propusnice i da organizatori treba da traže ili potvrdu o vakcinaciji ili test na koronavirus i da tako puštaju građane da prisustvuju okupljanjima.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/569551/povecanje-kapaciteta-kovid-ambulanti-na-teritoriji-citave-srbije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)