POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

eUprava 

Izdato više od 400.000 digitalnih zelenih sertifikata preko portala eUprave

Beograd, 23. jun 2021.

 

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović saopštio je da je do jutros u Srbiji dato 5,2 miliona doza vakcina protiv koronavirusa.

Jovanović je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da je do sada dato 2,7 miliona prve doze i 2,5 miliona druge doze vakcine, i dodao da je Srbija sve bliže broju od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva.

On je rekao da je približno 20 gradova prešlo cifru od 50 odsto vakcinisanih, pri čemu se na vrhu liste nalaze Priboj i Niš, koji su dostigli broj od 60 odsto.

Tu su, kako je naveo, još i Beograd, Bosilegrad, Užice, Mali Zvornik, Kikinda, Novi Sad, Kladovo i sve je više onih koji se približavaju tom broju od 50 odsto.

Direktor Kancelarije je, međutim, ukazao i na to da se u sedam lokalnih samouprava vakcinisalo manje od 30 procenata građana i to u Tutinu, Novom Pazaru, Lajkovcu, Mionici, Žagubici, Ljigu i Ubu.

On je, takođe, rekao da se tokom vikenda vakcinisao veliki broj stranih državljana u Srbiji, a da državljani Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije mogu slobodno da se vakcinišu na punktovima u našoj zemlji.

Jovanović je naveo i podatak da je preko portala eUprave izdato više od 400.000 digitalnih zelenih sertifikata, pri čemu je objasnio da državljani naše zemlje, koji su prvu dozu primili u inostranstvu, mogu da prime drugu dozu u Srbiji, ali da će im u pomenuti sertifikat biti upisana samo ona vakcina koju su primili u Srbiji.

Prema njegovim rečima, od četvrtka počinje održavanje velikih festivala u Srbiji, a organizatori tih događaja su u kontaktu sa Kriznim štabom koji odobrava velika okupljanja.

Ideja je da oni koji imaju digitalni zeleni sertifikat mogu da učestvuju na ''Egzitu'', dok je za one, koji se nisu vakcinisali, predviđeno PCR testiranje i dobijanje brzog rezultata koji može da se pokaže na telefonu, rekao je Jovanović, uz ocenu da su festivali motivacija mladima da se vakcinišu.

Direktor Kancelarije je ponovio apel mladima da se vakcinišu jer je u populaciji od 18 do 30 godina vakcinu primililo samo nešto više od 17 odsto građana.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/555843/izdato-vise-od-400000-digitalnih-zelenih-sertifikata-preko-portala-euprave.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)