POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Danas prelazak brojke od dva miliona revakcinisanih građana

Beograd, 29. maj 2021.

 

Državni sekretar Ministarstva zdravlja i član posebne Komisije za analizu smrtnih ishoda uzrokovanih zaraznom bolešću Covid-19 Mirsad Đerlek izjavio je danas da će radom ove komisije biti obuhvaćeni i oni umrli koji se nisu lečili u bolnici.

Ðerlek je u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS) rekao da su predsednik Republike, premijerka i ministar zdravlja od samog početka zauzeli ozbiljnu strategiju u borbi protiv koronavirusa.

Nemamo šta da krijemo i želimo da vidimo šta se dogodilo u toku epidemije, istakao je državni sekretar i dodao da će Komisija raditi transparentno.

On je rekao da od predsednice Komisije Verice Jovanović, direktorke Instituta "Milan Jovanović Batut", očekuje da će zakazati sednicu tokom vikenda, najkasnije u ponedeljak, kada će biti napravljen model kako će komisija raditi.

Ðerlek je naveo da je jedini način da se dođe do pravog uzroka smrti obdukcija, ali da obdukcije nisu vršene zbog preporuke SZO, a kasnije i zbog nemogućnosti da se uspostave svi bezbedni uslovi za obducente u smislu izbegavanja zaraze.

Zato će, kako je objasnio, osnovni dokument koji će pomoći u analizi biti dokument o smrti, iz kojeg će biti crpljeni svi podaci za analizu.

Ðerlek je naveo da će biti obuhvaćeni slučajevi gde je koronavirus direktan uzrok smrti, ali i oni koji nisu bili PCR pozitivni, ali je njihova klinička slika odgovarala koronavirusu. Takođe, biće obuhvaćeni i oni koji se nisu lečili u bolnici i gde su mrtvozornici konstatovali smrti, a takvih nije mali broj.

Posao će biti težak, građani Srbije imaju pravo da čuju istinu i mi ćemo se truditi da posao uradimo kako treba, istakao je državni sekretar i naglasio da će danas biti pređena brojka od dva miliona revakcinisanih punoletnih građana Srbije i dva ipo miliona onih koji su primili prvu dozu vakcine.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/549381/danas-prelazak-brojke-od-dva-miliona-revakcinisanih-gradjana.php

 

 

* * *

 

Broj revakcinisanih u Srbiji premašio dva miliona

Beograd, 29. maj 2021.

 

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je da je broj osoba koje su primile obe doze vakcine protiv koronavirusa danas premašio dva miliona.

U Srbiji je potpuno imunizovano 2.019.777 osoba.

Do sada je dato ukupno 4.527.079 doza vakcina protiv koronavirusa, a ukupan broj građana koji su primili prvu dozu i onih kojih su primili obe doze je 2.019.777.

Građani Srbije mogu da biraju između četiri vakcine - Fajzer/Biontek, AstraZeneka, Sinofarm i Sputnjik V, čija je proizvodnja prošle nedelje odobrena u Institutu Torlak.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/549474/broj-revakcinisanih-u-srbiji-premasio-dva-miliona.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)