POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Planirano da se do kraja aprila vakciniše više od 37 odsto stanovništva

Beograd, 26. april 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo prisustvovale su danas dočeku aviona sa novim kontingentom od pola miliona doza vakcina kineskog proizvođača „Sinofarm“.

Brnabić je tom prilikom istakla da će danas pristigle kineske vakcine pomoći Srbiji da ubrza proces masovne imunizacije i omogućiti da se do kraja aprila vakciniše više od 37 odsto stanovništva.

Ona je navela da je sa današnjim kontingentom našoj zemlji isporučeno tri miliona doza kineskog cepiva, čime je omogućena masovna imunizacija u našoj zemlji, a da je ukupno do sada isporučeno više od 4,5 miliona doza svih vakcina.

Premijerka je ukazala na to da je do danas prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo približno 1.950.000 ljudi, što je 34 odsto punoletnih građana.

Brnabić je naglasila da je Beograd najuspešniji u masovnoj imunizaciji, pri čemu je u Starom gradu prvom dozom vakcinisan 61 odsto, na Savskom vencu 60 odsto, a na Vračaru 59 odsto punoletnih građana.

Moramo da ubrzamo vakcinaciju i u drugim delovima Srbije kako bismo kraj juna dočekali potpuno bezbedni, naglasila je ona i apelovala na građane koji se nisu vakcinisali da ne veruju lažnim vestima i antivakserskim kampanjama, koje se, kako je navela, posebno šire na društvenim mrežama.

Vakcina je jedino što nam omogućava da pobedimo koronavirus i konačno zaustavimo epidemiju, poručila je predsednica Vlade.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li radimo studiju vezanu za treću dozu kineske vakcine, budući da ima ljudi kod kojih se ne razviju antitela posle druge doze, istakla da ne treba paušalno govoriti o tome kada i kako se antitela razvijaju, već da se čuje glas stručnih lica.

U Srbiji se, kako je objasnila, rade studije o eventualnoj trećoj dozi vakcine "Sinofarm", ali se i detaljno prate i sve druge svetske studije o tome, pri čemu će se postupiti u skladu sa nalazima istraživanja i preporukama proizvođača.

Brnabić je istakla da je, po svim parametrima, "Sinofarm" vakcina odlična i da fantastično štiti od koronavirusa.

Imamo 1.950.000 vakcinisanih prvom dozom, od toga je najveći broj građana primio "Sinofarm" vakcinu, koje je bilo najviše. Ono što vidimo kao smirivanje situacije, smanjenje broja zaraženih, pre svega u Beogradu, jeste pre svega zahvaljujući kineskoj vakcini, ukazala je premijerka.

Srbija će, kako je ponovila, postupiti onako kako budu rekli i preporučili proizvođači, koji su i do sada to maestralno radili.

Ambadorka Kine je izrazila zadovoljstvo time da masovnoj vakcinaciji u Srbiji doprinose kineske vakcine, kojih je do sada isporučeno tri miliona doza.

Masovna vakcinacija u Srbiji daje rezulate, brojevi novozaraženih padaju, podvukla je ona i navela da je epidemija u Kini stavljena pod kontrolu, budući da je u toj zemlji dato više od 220 miliona doza vakcina.

Avion sa vakcinama protiv koronavirusa sleteo je na Aerodrom "Nikola Tesla", a, sa današnjom isporukom, u Srbiju je iz Kine stiglo ukupno tri miliona doza.

Početkom aprila dopremljeno je 500.000 doza „Sinofarm“ vakcina, a ista količina našoj zemlji je isporučena i početkom marta.

Prvi kontingent od milion doza stigao je u našu zemlju 16. januara, a nakon toga u februaru još pola miliona.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/540313/planirano-da-se-do-kraja-aprila-vakcinise-vise-od-37-odsto-stanovnistva.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI
KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za septembar 2021.

PRAVA PACIJENATA

Pojam i prava pacijenata


SOCIJALNA ZAŠTITA

Stvaranje Srbije bez barijera za osobe sa invaliditetom


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNI PRESTUPI

Zakon o računovodstvu


MIŠLJENJA MINISTARSTVA FINANSIJA

Računovodstvo


VLADA

Vlada usvojila niz propisa


IZVRŠNI POSTUPAK

Neke dileme povodom zatezne kamate u izvršnom postupku


UPRAVA

Referendum - Konsultacije o Nacrtu zakona o referendumu i narodnoj inicijativi


PROSVETA

U Srbiji uvedeno 4.000 novih radnih kvalifikacija


RADNO PRAVO

Zapošljavanje - Javna rasprava o Nacrtu zakona o angažovanju zbog većeg obima posla do 22. septembra


RADNO PRAVO

Kolektivni ugovori


OBLIGACIONO PRAVO

Osnov ugovora


VLADA

Usvojen Predlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


PREDLOG ZAKONA

Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti ćiriličnog pisma


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)