POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Do konačne pobede protiv koronavirusa još teških borbi i rezova

Beograd, 6. mart 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je naša zemlja tokom pandemije koronavirusa pokazala da je drugačija nego što je ikada bila, upozorivši na to da je do konačne pobede protiv tog nevidljivog neprijatelja ostalo još mnogo teških borbi i rezova.

Brnabić je, u autorskom tekstu za list „Kurir“, povodom godinu dana borbe sa bolešću COVID-19, naglasila da će biti još mnogo izazova i napora da bismo povratili stare, lepe navike i pre godinu dana izgubljenu normalnost.

Sa obnovljenom verom u sebe, s jednako požrtvovanim pristupom i stepenom odgovornosti, kao i beskrajno požrtvovanim zdravstvenim radnicima, uverena sam da ćemo kao država i društvo uspeti, ne samo da izađemo iz ove katastrofe, već i da nastavimo da ređamo pobede u budućnosti, navela je Brnabić.

Prema njenim rečima, pandemija nas je naučila da je Srbija sposobna, ne samo da nabavi već i da organizuje i sprovede jednu od najefikasnijih kampanja masovne vakcinacije stanovništa na svetu, da je na drugom mestu u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, te da je ispred nje samo Velika Britanija.

Danas su građani Srbije ponosni na svoju državu i njen efikasan i kvalitetan sistem vakcinacije, dok istovremeno privlačimo sve više pohvala i pozitivnih ocena od medija i zdravstvenih stručnjaka iz inostranstva, ukazala je premijerka.

Ona je istakla da je Srbija naučila da pronađe balans između zdravstvenih mera predostrožnosti i ekonomskog opterećenja privrede i dodala da je zemlja 2020. godinu završila sa najvišom stopom rasta u Evropi, s prilagodljivim i otpornim zdravstvenim sistemom i požrtvovanim lekarima, dok su mnoge druge zemlje u lokdaunu i s problemima u zdravstvu.

Srbija je jedina u Evropi podigla dve potpuno nove bolnice, podsetila je Brnabić i dodala da je velikom brzinom organizovana domaća proizvodnja gotovo svih deficitarnih proizvoda.

U Srbiji se danas prave domaće hirurške maske, dezificijensi, lekovi za koronu, domaći ELISA testovi. Dizajniran je čak i prvi prototip srpskog respiratora, a početak domaće proizvodnje vakcina na ''Torlaku'' više nije tako daleka budućnost, poručila je premijerka.

Ona je podsetila na to da su zdravstveni radnici dobili povećanje plata od 15 odsto, uz dodatnu nagradu od 10.000 dinara za sve što su učinili za društvo i javno zdravlje, kao i da je u privredu uloženo osam milijardi evra.

Takođe, kako je naglasila, država je pomogla najpogođenije sektore, uz održavanje nezaposlenosti pod kontrolom i povećanjem plata.

Uz podsećanje na to da je 6. marta 2020. godine koronavirus stigao u Srbiju i da je život koji su građani do tada živeli potpuno nestao, Brnabić je poručila da svi treba da damo doprinos da se sve vrati u normalu.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/525490/do-konacne-pobede-protiv-koronavirusa-jos-teskih-borbi-i-rezova.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)