POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI

Sutra stiže još 40.000 doza ruske vakcine   

Beograd, 28. januar 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je nadu da će sutra put Srbije krenuti nova isporuka od 40.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V", a da u ponedeljak stiže još 9.800 doza vakcine kompanije "Fajzer".

Brnabić je, odgovarajući na pitanja novinara prilikom posete Fakultetu organizacionih nauka, najavila da će danas sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem imati još jedan sastanak u vezi sa vakcinama i svega što radi na lobiranju kako bismo dobili vakcine od proizvođača iz još nekih zemalja.

Fokus je na tome da dobijemo značajne količine vakcina u narednih deset dana do dve nedelje, istakla je premijerka, poručivši da građani mogu da budu bezbrižni.

Predsednica Vlade je istakla da je odluka o novom paketu podrške privredi i građanima u uslovima epidemije koronavirusa zajednička odluka predsednika Republike i Vlade Srbije, dodavši da te mere nisu još konačno definisane.

Razmatramo još neke aspekte, da li da idemo na jedan ili drugi način, tako da još nemamo finalne finasijske projekcije o tome koliko će sve to koštati, rekla je Brnabić.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li je najavljena pomoć mogla da se reši socijalnim kartama i da se nameni isključivo najugroženijima, navela da u ovom trenutku još nemamo socijalne karte.

Radimo na tome i Vlada Srbije je usvojila Predlog zakona o socijalnim kartama i uputila ga u skupštinsku proceduru, ali socijalne karte nemaju naročite veze sa privredom, rekla je Brnabić.

Ovo su vanredne okolnosti, potrebni su optimizam i vera u svoju državu, privredu i budžet, i to smo, čini mi se, na najbolji mogući način dali građanima Srbije sa onih 100 evra, naglasila je premijerka.

Prema njenim rečima, sve je moglo da se uradi drugačije, ali da je način na koji je to učinila Srbija tokom prošle godine dao rezultate jer smo najuspešnija ekonomija i država u 2020. godini u čitavoj Evropi.

Obim socijalne pomoći ugroženim kategorijama se nije smanjivao, napomenula je ona, ukazavši na to da je u nekim situacijama ta pomoć i povećana.

Bez obzira na to, ugrožene kategorije i dalje imaju poseban status kao što i treba da imaju. Ovo je mera podrške čitavom stanovništvu Srbije, zaključila je Brnabić.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/515327/sutra-stize-jos-40000-doza-ruske-vakcine.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)