POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI – ZDRAVSTVO – DIGITALIZACIJA

Veliki doprinos digitalizacije uspešnosti procesa vakcinacije

 

Beograd, 10. februar 2021.

 

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović izjavio je danas da je dosadašnji proces digitalizacije omogućio da Srbija spremno uđe u logistički zahtevnu vakcinaciju stanovništva.

Jovanović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije poručio da se na tome neće stati i da će digitalizacija u zdravstvu biti nastavljena kroz projekat eUput.

On je naveo podatak da je u Srbiji do sada dato gotovo 575.000 doza vakcine protiv koronavirusa, od čega više od 530.000 prvih i preko 30.000 drugih doza.

Digitalizacija i taj IT sistem nam omogućavaju da u realnom vremenu pratimo stanje na terenu, uključujući i lokalne samouprave i punktove, istakao je Jovanović i dodao da je uz to i približno milion građana preko eUprave iskazalo interesovanje da primi vakcinu.

Prema njegovim rečima, ovaj način prijavljivanja je za građane komforan jer sve informacije dobijaju putem sms-a ili imejla, gde i kada da dođu, i da bez gužve prođu proces vakcinisanja.

Direktor Kancelarije je naglasio da je Srbija jedina zemlja u svetu koja u ovom trenutku i vakciniše i daje drugu dozu vakcine građanima sa tri tipa vakcine.

Jovanović je ukazao na to da se svaka od tih vakcina čuva i daje na različite načine, što je podrazumevalo ozbiljnu pripremu čitave logistike jer moramo tačno da znamo na kom punktu sa kakvom infrastrukturom raspolažemo, koje frižidere imamo i koliko zdrastvenih radnika imamo.

On je predočio da je vrlo važno da građani dođu baš u zakazanom terminu na vakcinaciju jer dolazak drugog dana znači da se logistika poremeti i svako pomeranje predstavlja problem.

Jovanović, koji je i član Koordinacionog tela za digitalizaciju zdravstva, rekao je da su u pripremi projekti koji će omogućiti bolju razmenu podataka i poslovnih procesa unutar zdravstvenih sistema.

Jedan od prvih projekta u okviru digitalizacije jeste eUput kako građani ne bi više nosili uput od šaltera do šaltera, naveo je on, uz napomenu da pravi uspešan primer koliko je to značajno predstavlja uvođenje eRecepta.

Direktor Kancelarije je objasnio da je to omogućilo da hronični bolesnici nemaju potrebe da nose papirne recepte u apoteku niti da svakog meseca idu po njih kod lekara.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/518964/veliki-doprinos-digitalizacije-uspesnosti-procesa-vakcinacije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)