POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD ZARAZNE BOLESTI – VAKCINACIJA

Srbija donira vakcinu „Sputnjik V“ Crnoj Gori

Brnabić uručila Crnoj Gori prvi kontingent vakcina "Sputnjik V" 

Srbija donira vakcinu „Sputnjik V“ Crnoj Gori

 

Beograd, 17. februar 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je da će Srbija donirati rusku vakcinu „Spunjik V“ Crnoj Gori, najavivši da će tim povodom krenuti za Crnu Goru večeras u 18 časova.

Brnabić je u izjavi za novinare, nakon sastanka sa delegacijom Naučno-tehnološkog parka Skolokovo iz Moskve, poručila da na donaciju ne gleda kao na političko već zdravstveno pitanje, ocenivši da nije teško biti solidaran u laka vremena.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara zbog čega se susednim državama doniraju vakcine „Sputnjik V“ i „Fajzer“, kojih inače ima najmanje u našoj zemlji, objasnila da je ruska vakcina najbliže registraciji u Crnoj Gori, a da je Srbija u tom smislu želela da bude pragmatična.

Ponosna sam zbog toga što je Srbija solidarna. Mi u ovom trenutku imamo dovoljno vakcina da vakcinišemo nekih 850.000 ljudi, s tim što nam dodatne količine stižu u narednih nekoliko dana, navela je premijerka.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/520617/srbija-donira-vakcinu-sputnjik-v-crnoj-gori.php

 

 

* * *

 

Brnabić uručila Crnoj Gori prvi kontingent vakcina "Sputnjik V"

 

Beograd/Podgorica, 17. februar 2021.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić doputovala je večeras u Podgoricu avionom Vlade Srbije, kojim je dopremljeno 2.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V", koje je Srbija donirala Crnoj Gori.

Premijerku Srbije su na aerodromu dočekali predsednik Vlade Republike Crne Gore Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Brnabić je, nakon predaje prvog kontingenta vakcina, izrazila izuzetno zadovoljstvo time što može da Crnoj Gori uruči ovaj poklon, dodavši da je reč o prvim dozama 2.000 vakcina i da će uskoro biti donete i doze za revakcinaciju.

Ovo ne deluje kao velika količina vakcina, ali je dovoljna da se imunizuju ili zdravstveni radnici u crvenoj zoni ili korisnici i zaposleni u gerontološkim centrima. Ovo je za prvu liniju odbrane od virusa i pomoći će vam u toj borbi, istakla je ona.

Na ovaj način Srbija želi da otvori novo poglavlje u odnosima dveju zemalja – da odnosi između dva naroda budu kao između braće i sestara, najboljih i najvećih prijatelja.

Želimo da gradimo mostove bratstva i prijateljstva sa Crnom Gorom, poručila je premijerka Srbije.

Brnabić je izrazila divljenje zbog toga kako se Crna Gora bori sa pandemijom koronavirusa, navodeći da primećuje da je sve veći broj testiranih, što je pravi vid borbe dok ne stigne vakcina.

Ona je, ukazavši na to da je naročito u teškim vremenima solidarnost najvažnija, poručila da je Srbija spremna da donira još vakcina Crnoj Gori ukoliko to bude potrebno.

Mi smo ove vakcine dobili zahvaljujući ličnom prijateljstvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i veliko mi je zadovoljstvo što smo mogli da izađemo u susret Crnoj Gori, rekla je Brnabić.

Krivokapić je preneo zahvalnost premijerki i državi Srbije na vakcinama, koje su, kako je naveo, najdragoceniji poklon, dodavši da je zdravlje iznad svega, a solidarnost pre svega.

On je podvukao da su vakcine koje je Srbija donirala toj zemlji dokaz velikog poštovanja koje Srbija iskazuje prema Crnoj Gori, pri čemu je izrazio nadu da će to biti novi početak razvoja međusobnih odnosa dveju zemalja.

Nadam se da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa, koji su jedno vreme bili u zastoju. Moramo da unapređujemo odnose u korist naših građana jer je to naša obaveza, rekao je predsednik Vlade Crne Gore.

Molim vas da iskažete zahvalnost građanima Srbije koji su se odrekli doza vakcina za građane Crne Gore i to nije prvi put u istoriji, poručio je Krivokapić.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/520701/brnabic-urucila-crnoj-gori-prvi-kontingent-vakcina-sputnjik-v.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)