POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD POŽARA

Helikopterska jedinica MUP-a gasi požar kod Nove Varoši

Beograd, 29. jul 2021.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su tri helikoptera MUP-a, jutros oko 5 časova, poletela u pravcu Negbine, kod Nove Varoši, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena, dok će im se još jedan pridružiti u toku prepodneva.

U saopštenju se navodi da se u helikopterima nalaze pripadnici Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije i dodaje da požar, koji je zahvatio oko 150 hektara četinarske šume, ne ugrožava domaćinstva i stanovništvo.

Helikopterska jedinica se uključila u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja.

Oni se, sa 22 vozila, već tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike, navodi se u saopštenju.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/565228/helikopterska-jedinica-mup-a-gasi-pozar-kod-nove-varosi.php

 

 

 

* * *

 

 

Požar kod Nove Varoši za sada pod kontrolom

Beograd, 29. jul 2021.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice tokom prepodneva uspeli da preseku zapadnu stranu požara koji je zahvatio borovu šumu u blizini mesta Negbina, kod Nove Varoši, i da, za sada, više nema otvorenog plamena.

Na gašenju požara angažovan je 81 vatrogasac-spasilac sa 33 vozila, kao i četiri helikoptera, koja su tokom prepodneva u 32 naleta izbacila približno 41 tonu vode.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Vlado Plemić istakao je da situacija sa požarom u najvećoj meri zavisi od meteo-uslova, ali da je zapadna strana požara presečena i da očekuje da neće doći do pogoršanja situacije.

On je istakao da više nema otvorenog plamena, ali se u popodnevnim satima može očekivati da dođe do krunskog požara, zbog čega su vatrogasci-spasioci razmešteni na tačkama koje su potencijalno opasne.

Vatrogasci-spasioci iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja angažovali su sve kapacitete kako bi se izborili sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/565354/pozar-kod-nove-varosi-za-sada-pod-kontrolom.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)