POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAŠTITA OD NASILJA

Stvaranje okruženja sa nultom tolerancijom na nasilje

Beograd, 3. jul 2021.

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je danas da svi možemo pomoći da naše okruženje bude bezbedno mesto gde se nasilje ne toleriše.

Mihajlović je istakla da ćemo to uraditi tako što ćemo primetiti i prijaviti nasilje, a žene, koje su izložene, podržati.

Ona je rekla da su to pokazali profesionalni upravnici zgrada u Beogradu, Nišu i Novom Sadu postavivši u zgradama o kojima brinu - uputstva stanarima kako da postupe u slučajevima da se nasilje dešava.

Potpredsednica Vlade je objasnila da su oni uputili poziv stanarima da ne okreću glavu ako posumnjaju da nasilje u njihovoj sredini postoji, pri čemu je pozvala i ostale upravnike da se pridruže akciji „Za komšiluk bez nasilja”.

Prema njenim rečima, Koordinaciono telo je, u saradnji sa UNDP, obezbedilo informativne postere pogodne za stambene zgrade i javne ustanove sa ciljem da se što većem broju ljudi pruže informacije u vezi sa sprečavanjem nasilja u porodici.

Mihajlović je ocenila da je ovo primer kako komšije mogu, obraćajući više pažnje, da pomognu da se nasilje spreči, dodavši da svi reaguju na glasnu muziku iz drugog stana, ali na vrisak žene retko, pravdajući se da je to privatna stvar.

Hajde da ne okrećemo glavu, jer nasilje nad ženama pogađa celo društvo. Hajde da zajedno stvaramo bezbedan komšiluk, jer na taj način pružamo primer budućim generacijama da na nasilje nismo ravnodušni i da je važno da reagujemo, naglasila je ona.

Upravnici zgrada koji žele da se pridruže akciji i da u svom komšiluku istaknu uputstva za prijavu nasilja u porodici mogu se javiti na imejl adresu communication.rs@undp.org i biće im dostavljeni besplatni primerci.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama” koji sprovodi Vlada Srbije na čelu sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, u partnerstvu sa agencijama Ujedinjenih nacija (UNDP, UN Women, UNICEF i UNFPA, i uz finansijsku podršku Vlade Švedske, sa ciljem stvaranja društvenog i institucionalnog okruženja koje doprinosi nultoj toleranciji i iskorenjivanju nasilja nad ženama i devojčicama u Srbiji.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/559116/stvaranje-okruzenja-sa-nultom-tolerancijom-na-nasilje.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)