POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

ZAPOŠLJAVANJE

Za mere zapošljavanja na lokalu 670 miliona dinara

Beograd, 18. jun 2021.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će ove godine iz budžeta Srbije za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja u 89 jedinica lokalne samouprave biti izdvojeno više od 357 miliona dinara.

Kisić Tepavčević je objasnila da je to predviđeno Odlukom o učešću u finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih lokalnim planskim dokumentima u oblasti zapošljavanja u 2021. godini, koju je danas potpisala.

Ona je ukazala na to da su pomenute lokalne samouprave izdvojile 313 miliona dinara u te svrhe, što znači da se zajedničkim snagama za mere aktivne politike zapošljavanja u ovim jedinicama lokalne samouprave izdvaja 670 miliona dinara.

Ministarka je podsetila na to da je Vlada Srbije u februaru ove godine usvojila Strategiju zapošljavanja za period 2021-2026. godine, čiji je osnovni cilj omogućavanje stabilnog i održivog rasta zapošljavanja, koje je zasnovano na znanju i dostojanstvenom radu.

Prema njenim rečima, potpisivanje Odluke o finansiranju mera aktivne politike zapošljavanja na lokalnom nivou pokazuje da se aktivno radi na realizaciji svih mera koje vode ostvarivanju ciljeva predviđenih Strategijom.

Kisić Tepavčević je navela podatak da je broj lokalnih samouprava koje koriste ova sredstva sve veći, budući da ih je 2010. godine bilo 10, a poslednjih godina više od 100.

Svi zajedno idemo ka zajedničkom cilju. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da Srbija, i u ova teška i krizna vremena kada i dalje vlada pandemija opasne zarazne bolesti i kada su ekonomije mnogih zemalja u sunovratu, pronalazi snage i preduzima aktivnosti u cilju ekonomskog prosperiteta svih naših građana, naglasila je ministarka.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da je potpisivanje Odluke preduslov za niz sporazuma između te službe i lokalnih samouprava, koje dobijaju određeni deo sredstava iz republičkog budžeta za finansiranje lokalnih akcionih planova.

Martinović je objasnio da se udruživanjem sredstava lokalnih samouprava i Nacionalne službe za zapošljavanje postiže veći obuhvat lica u onim jedinicama lokalnih samouprava koje su politiku zapošljavanja prepoznale kao jedan od svojih prioriteta.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/554592/za-mere-zaposljavanja-na-lokalu-670-miliona-dinara.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)