POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

VLADA

VLADA USVOJILA NIZ VAŽNIH PROPISA 

- Odluka o liberalizaciji ulaska u Srbiju za građane više država

- Izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama

- Strategija za borbu protiv širenja oružja za masovno uništenje za period od 2021. do 2025. godine

Beograd, 23. jul 2021.

 

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Austrije o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa.

Na sednici je usvojen Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Kraljevine Maroko o saradnji u oblasti odbrane u cilju doprinosa razvoju celokupnih bilateralnih odnosa dveju država.

Takođe, usvojena je Strategija za borbu protiv širenja oružja za masovno uništenje za period od 2021. do 2025. godine, s obzirom na to da je Srbija opredeljena za to da i dalje razvija svoj administrativni i regulatorni okvir kako bi unapredila nivo primena mera u ovoj oblasti.

Vlada je usvojila i izmene Uredbe o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama, kojom se one uvećavaju kako bi se pružila dodatna podrška i podstrek našim najboljim sportistima za postizanje još boljih rezultata, a koji će doprineti afirmaciji i ugledu naše države u svetu.

Za osvojenu zlatnu medalju nagrada će iznositi - 70.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti),

za srebrnu - 60.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti),

dok će osvajači bronzane medalje biti nagrađeni sa po - 50.000 evra (u dinarskoj protivvrednosti).

Time će visina nagrada biti duplirana u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i odnosiće se na osvajače odličja u ekipnim i pojedinačnim sportovima, kao i za olimpijce i paraolimpijce.

Članovi Vlade usvojili su Zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti COVID-19 i potvrde o preležanoj bolesti na osnovu faktičkog reciprociteta.

Građani koji poseduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji koju izdaju navedene države: Gruzija, Kraljevina Monako, Republika Kipar, Republika Liban, Republika Moldavija, Republika San Marino, Republika Tunis, Republika Hrvatska i Slovačka Republika, moći će sa ovom potvrdom da uđu u Srbiju od subote, 24. jula, u 00:00 časova.

Dodatno, liberalizacija ulaska u zemlju se ogleda u tome što je za 16 zemalja doneta odluka da se dozvoli ulaz licima koja imaju potvrdu o preležanoj COVID-19 bolesti (pozitivan PCR ili antigen test, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od šest meseci).

Primena za svih 16 zemalja počinje u subotu, 24. jula, u 00:00 časova, a zemlje koje su obuhvaćene ovom merom su: Veliko Vojvodstvo Luksemburga, Kneževina Andora, Kraljevina Španija, Republika Austrija, Republika Bugarska, Republika Grčka, Republika San Marino, Republika Slovenija, Republika Tunis, Republika Turska, Republika Hrvatska, Rumunija, Savezna Republika Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska Konfederacija i Kraljevina Danska.

Vlada Srbije donela je odluku o proglašenju „Kovačevića pećine“, koja se nalazi na teritoriji opštine Krupanj, spomenikom prirode, s obzirom na to da predstavlja najduži i najznačajniji speleološki objekat u ovom delu Zapadne Srbije.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/563982/odluka-o-liberalizaciji-ulaska-u-srbiju-za-gradjane-vise-drzava.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)