POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

VLADA

Borba protiv sive ekonomije povećava kvalitet života u lokalnoj zajednici

Beograd, 3. jun 2021.

 

Vlada Republike Srbije saopštila je da je, uz 60 automobila i 12 stanova za najsrećnije učesnike, u prethodnom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ devet najaktivnijih opština i gradova osvojilo po 20.000 evra za lokalna ulaganja po izboru građana.

Stanovnici Bele Palanke, Blaca, Dimitrovgrada, Srbobrana, Kule, Bačke Palanke, Pančeva, Savskog venca, Vranja i Vrbasa, koji su poslali najviše računa i slipova, odlučili su, sa više od 85.000 glasova, da osvojeni nagradni fond usmere na potrebe najmlađih sugrađana, renoviranje vrtića, terena i igrališta, ali i u druge vredne projekte koji će u njihovim sredinama unaprediti kvalitet života.

Glasanje je organizovano od 6. do 28. maja preko nacionalnog portala uzmiracun.rs, a najvredniji su bili stanovnici Blaca, koji su sa 6.702 glasa odabrali projekat renoviranja amfiteatra za približno 1.000 studenata Akademije strukovnih studija, koja je jedan od pokretača života u lokalnoj zajednici.

Budući da je jedino vozilo Doma zdravlja u Dimitrovgradu u kvaru, građani su najveći broj glasova dodelili upravo nabavci novog, dok je u Srbobranu pobedila izgradnja modernog igrališta za najmlađe stanovnike.

Razloge za sreću imaju i roditelji i deca iz opština Savski venac, Kula i Vrbas, koje su novac opredelile za ulaganja u vrtiće i osnovne škole.

Mališane predškolske ustanove „Jelena Anžujska“ u Beogradu obradovaće nove ljuljaške, klackalice i preostali dečji mobilijar, a učenike Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bačkom Dobru u Vrbasu novi sportski teren.

U Kuli je ubedljivu pobedu sa 5.533 glasa odnela rekonstrukcija jedinog vrtića „Čuvari osmeha“ kako bi veći broj dece na listi čekanja mogao da upiše predškolski program.

Za kvalitetnije detinjstvo, igru i druženje glasalo se i u velikim opštinama – Sportsko-rekreativni centar „Mladost“ u Pančevu dobija novo igralište za najmlađe, a omiljeno mesto za igru u blizini jezera Tikvara u Bačkoj Palanci nove konstrukcije i atraktivne dečje igračke.

U takmičenju u kojem je učestvovala ukupno 181 lokalna samouprava, grad Vranje je apsolutni pobednik, s obzirom na to da je svaki građanin u proseku poslao pet koverata.

Vranjanci su odlučili da ulože u uređenje platoa ispred Spomenika oslobodiocima Vranja i sanaciju mozaika „Mapa Vranja“, koji je decenijama bio simbol gradskog trga, ali je tokom godina vidno oštećen i slomljen.

Cilj takmičenja gradova i opština, koje su organizovali Vlada Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa NALED-om, bio je da na praktičan način pokaže direktnu vezu između borbe protiv sive ekonomije i unapređenja kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

S obzirom na to da je uzimanje računa i bezgotovinsko plaćanje jedan od najboljih načina da se građani uključe u suzbijanje sive ekonomije, Vlada Srbije je, u saradnji s NALED-om, odlučila da organizuje novi, četvrti ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ sa najvećim nagradnim fondom do sada, koji dostiže gotovo tri miliona evra.

Od 15. maja do 25. juna u okviru prolećnog izvlačenja biće podeljeno 30 automobila marke „fijat 500 L“ i osam stanova u Beogradu.

Pravo učešća imaju svi punoletni građani koji pošalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 slipova ne starijih od 1. aprila 2021. godine sa minimalnim pojedinačnim iznosom od 100 dinara.

Na poleđini koverte neophodno je napisati ime i prezime, adresu iz ličnih dokumenata i kontakt telefon, dok je na drugoj strani dovoljno napisati „Uzmi račun i pobedi 2021”, navodi se u saopštenju.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/550518/borba-protiv-sive-ekonomije-povecava-kvalitet-zivota-u-lokalnoj-zajednici.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)