POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

VLADA

OTVORENI BALKAN 

U vreme krize neophodna saradnja u regionu

Beograd, 4. jul 2022.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je sinoć da je jedini način da se u vreme krize sačuva samoodrživost saradnja sa svima u regionu, zbog čega je i važna inicijativa "Otvoreni Balkan".

Brnabić je, gostujući u emisiji Hit tvit na Televiziji Pink, naglasila i da je nedavna poseta premijera Crne Gore Dritana Abazovića Beogradu bila jako važna, dodavši da naša zemlja želi što bolje odnose sa svima u regionu, jer to obezbeđuje prosperitet i bolje rezultate u svakom smislu.

Premijerka je istakla da je Srbija bezbedna što se hrane tiče i dodala da se sve što se dešava sa evropskom ekonomijom direktno odražava i na nas jer je približno 67 odsto investicija iz država članica Evropske unije.

Ona je, takođe, rekla da bi razgovor u Predsedništvu sa predstavnicima radnika „Stelantisa“ mogao biti nastavljen danas, podsetivši na dogovor od prošle subote, prema kojem je 492 radnika proglašenih za tehnološki višak dobilo otpremnine od 790 evra po godini radnog staža u „Fijatu“, odnosno 500 evra za one koji su bili u „Zastavi“.

Važno je da što pre krenemo da proizvodimo električni automobil, planirano je za četvrti kvartal 2024. godine. Što više ljudi ode u inostranstvo, tim „Stelantisa“ će biti kompaktniji i moći ćemo mnogo brže da uđemo u proizvodnju, istakla je predsednica Vlade.

Istovremeno, ona je napomenula da interesovanje građana za vaučere za odmor u Srbiji veliko i da ih je do sada već podeljeno više od 130.000, dodavši da je cilj ove mere da građani više vremena provode u svojoj zemlji, kao i da se novac vrati u budžet.

Predsednica Vlade je ocenila kao skandalozne kako odluku Prištine u vezi sa srpskim registarskim tablicama i ličnim dokumentima, tako i reakciju EU tim povodom,  naglasivši da je suština nastavak pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je istakla da se sve to dešava nakon što je postignut energetski sporazum koji je izuzetno važan jer obezbeđuje energetsku bezbednost Srbima, posebno na severu Kosmeta i kontrolu nad Gazivodama i Valačom.

Premijerka je ukazala na to da je preduslov u Briselskom sporazumu za taj energetski sporazum bilo da se osnuje ZSO, pa da ZSO onda registruje Elektrosever.

Prema njenim rečima, nikada nećemo odustati od razgovora sa Prištinom jer pregovori na najbolji način garantuju da su Srbi u pokrajini bezbedni.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/638980/u-vreme-krize-neophodna-saradnja-u-regionu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)