POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

VLADA

„Microsoft“ snažan partner države u oblasti digitalizacije

Beograd, 14. jun 2022.

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnom menadžerkom „Microsoft Multi-Country“ regije za srednju i istočnu Evropu Mišel Simons.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanije „Microsoft“, sa direktorom „Microsoft Srbija“ Milanom Gospićem na čelu.

Brnabić je tom prilikom istakla da je saradnja Vlade Srbije sa ovom kompanijom izuzetno važna, imajući u vidu naše strateške prioritete u vezi sa digitalizacijom, jačanjem sveukupnog IKT sektora i posebno unapređenjem elektronske uprave.

Ona je iskazala zahvalnost kompaniji „Microsoft“, koja dovodi ljude iz celog sveta da rade u Srbiji.

Ugovor sa kompanijom „Microsoft“ je prvi Government ugovor koji je Republika Srbija sklopila sa nekom IT kompanijom, i to sad već davne 2001. godine. Jedna od najvećih prednosti ove saradnje jeste i postojanje lokalne „Microsoft“ kancelarije u Srbiji, koja ima izuzetnu saradnju sa Kancelarijom za IT i eUpravu.

Na sastanku se razgovaralo o tome na koji način ova kompanija može da iskoristi kapacitete Državnog data centra u Kragujevcu.

Simons, koja je generalna menadžerka kompanije „Microsoft“ za „Multi-Country“ regiju od 24 zemlje, među koje spada i Srbija, istakla je da je naša zemlja ubrzala svoj put digitalne transformacije.

Vidimo pregršt izvrsnih primera u poslednje tri godine – Srbija je među vodećim zemljama u Evropi na području IKT izvoza i udela žena među IKT stručnjacima prema našem Digital Futures Index-u koji meri stepen digitalizacije, navela je ona.

Politika Vlade i ulaganja u digitalnu tehnologiju i usluge podstaći će inovacije, stimulisati rast i pokrenuti društvene promene u budućnosti. Zajedno sa našim partnerima, tu smo da podržimo Srbiju da postane digitalno središte ovog dela Evrope, poručila je ona.

Kao posebno važne oblasti za nastavak saradnje u narednom periodu istaknute su obrazovanje i zdravstvo, te mogućnost da ova kompanija podrži razvoj BIO4 kampusa za biotehnologiju, biomedicinu, bioinformatiku i biodiverzitet u Beogradu.

Razgovaralo se takođe i o budućoj saradnji u oblasti veštačke inteligencije, pre svega na projektima sa Institutom za veštačku inteligenciju.

Gospić je istakao da „Microsoft“ veruje u potencijal Srbije i to je poruka današnje posete i sastanka sa predsednicom Vlade Srbije.

Prisutni smo 20 godina u zemlji, a već 16 godina ovde radi i jedan od globalno najinovativnijih razvojnih centara naše kompanije. Imamo odličnu saradnju sa državom na planu digitalizacije, sa fokusom na javne digitalne servise, zdravstvo, edukaciju i inovacije, podsetio je on.

Digitalizacija je potreba društva i privrede jer su vidljivi konkretni rezultati koje prepoznaju i građani i industrija. Ostajemo snažan partner na putu dalje digitalizacije javnog sektora i industrije kako bismo dodatno ojačali ekonomiju, zaključio je direktor „Microsoft Srbija“.

 

 

Sa sajta Vlade – 14.06.2022 – https://www.srbija.gov.rs/vest/635206/microsoft-snazan-partner-drzave-u-oblasti-digitalizacije.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)