POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Usvojen Strateški plan policije od 2022. do 2025. godine

Beograd, 18. novembar 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin rukovodio je danas osmim sastankom Strateške grupe Direkcije policije, na kojem su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava u poslednjih deset meseci.

Rukovodioci organizacionih jedinica i načelnici policijskih uprava predstavili su do sada postignute rezultate i mere koje planiraju da preduzmu u narednom periodu kako bi njihov rad bio još efikasniji, a bezbednost građana podignuta na još viši stepen.

Vulin je istakao da je policija u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, i to u najvećem broju oblasti znatno bolje nego u istom prošlogodišnjem periodu, dodavši da očekuje da će svi pripadnici policije sa istom posvećenošću nastaviti da rade kako bi osigurali bezbednost i sigurnost svakog građanina.

U poslednjih godinu dana razbijena je 21 organizovana kriminalna grupa i uhapšeno 145 kriminalaca koji su predstavljali opasnost i pretili da uruše stabilnost i pravni poredak naše zemlje, rekao je ministar.

On je posebno pohvalio hrabrost, odlučnost i upornost pripadnika kriminalističke policije koji su razbili kriminalnu grupu Belivuk–Miljković, jedan od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi.

On je istakao da je borba protiv trgovine narkoticima bila apsolutni prioritet u policijskom radu u proteklih 10 meseci, pri čemu je zaplenjeno gotovo osam tona narkotika i više od 98,6 hiljada komada različitih droga.

Nećemo dozvoliti narko-dilerima da truju našu decu i uništavaju im budućnost. I najmanji narko-diler naći će se na udaru policije i biće sklonjen sa ulice, poručio je ministar.

Vulin je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova zaštititi svakog čoveka, a da je posebna pažnja usmerena na borbu protiv uličnog kriminala, razbojništva, krađe i drugih imovinskih delikata kojima su u najvećoj meri pogođeni obični građani.

Pojačanim radom policije u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena je za 1,96 odsto, odnosno počinjeno je 1.339 krivičnih dela manje, rekao je on i posebno pohvalio rad pripadnika PU za grad Beograd, koji su doprineli značajnom smanjenju broja počinjenih krivičnih dela i velikom procentu rasvetljavanja najtežih krivičnih dela.

,, Vulin je zahtevao od svih rukovodilaca i načelnika još veću posvećenost u borbi protiv kriminala i trgovine narkoticima, izrazivši ujedno zahvalnost predsedniku Republike Aleksandru Vučiću na podršci koju pruža poboljšanju položaja i unapređenju uslova rada pripadnika policije.

Na sastanku je usvojena i nova Strateška procena javne bezbednosti, kao i Strateški plan policije za period od 2022. do 2025. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/591073/usvojen-strateski-plan-policije-od-2022-do-2025-godine.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)