POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA 

DONACIJE 

Donacija Udruženja osiguravača Srbije za veću bezbednost na putevima

Beograd, 26. oktobar 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas primopredaji opreme koju je Udruženje osiguravača Srbije doniralo saobraćajnoj policiji, što će uticati na povećanje bezbednosti na našim putevima.

Reč je o četiri uređaja „Dreger Drug test 5000“ i 2.000 komada odgovarajućih kolektora za uzrokovanje telesnih tečnosti i testiranje na osam vrsta različitih psihoaktivnih supstanci.

Vulin je tom prilikom istakao da je ova donacija značajan pomak za našu policiju, koja će sada moći da testira mnogo više vozača, a samim tim i da ih isključi iz saobraćaja.

Udruženje osiguravača Srbije je još jednom pokazalo koliko je socijalno odgovorno i da razmišlja o bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, poručio je on i pozvao vozače da ne sedaju za volan pod dejstvom narkotika ili alkohola.

Svaka odgovornost je vaša. Ukoliko ste pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a mi to utvrdimo, bićete odgovorni za svaku štetu koju napravite i za vas osiguranje ne važi, baš kao što nema ni popusta kada je u pitanju krivična ili prekršajna odgovornost, objasnio je ministar.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović naglasio je da ovo udruženje nastavlja vrlo uspešnu saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Jovanović je podsetio na to da je ove godine Udruženje doniralo više stotina hiljada evra za potrebe MUP-a.

Svi oni koji prouzrokuju određenu štetu, a pod uticajem su psihoaktivnih supstanci, postaju regresni dužnici industrije osiguranja. Regresni dužnik znači da kompletna šteta – i materijalna i nematerijalna mora da se na kraju naplati od regresnog dužnika i to ne zastareva, ponovio je on.

U prethodnom periodu smo imali slučajeve kad su ti dugovi iznosili više stotina hiljada evra, što je veliki problem, upozorio je Jovanović i poručio da bi trebalo da svi vodimo računa i delujemo preventivno kako bismo smanjili štetu na našim putevima.

Vršilac dužnosti načelnika Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević objasnio je da će 2.000 kolektora i četiri uređaja biti raspoređena u područne policijske uprave.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/585490/donacija-udruzenja-osiguravaca-srbije-za-vecu-bezbednost-na-putevima.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)