POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Apel vozačima da alkoholisani ne sedaju za volan

Beograd, 18. avgust 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin apelovao je danas, povodom predstojećeg „Bir festa“, na građane i posetioce ovog festivala da se ponašaju odgovorno u saobraćaju, jer tako štite svoj, ali i tuđe živote.

Vulin je u okviru kampanje "Kad pijem ne vozim", zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Duškom Pešićem i direktorom "Apatinske pivare" Igorom Vukašinovićem, podsetio na rizike vožnje pod dejstvom alkohola, navodeći da je zbog toga prošle godine 100 vozača izgubilo život.

Ove godine, od 1. januara do danas, više od 27.000 vozača je isključeno iz saobraćaja zato što su vozili pod uticajem alkohola. Svako od njih je mogao da pogine ili da ubije nekog drugog, upozorio je ministar.

On je iskazao zahvalnost "Apatinskoj pivari" na dugogodišnjoj saradnji i na tome što pokazuje koliko je socijalno odgovorno preduzeće.

Vukašinović je, iskazavši zahvalnost Ministarstvu unutrašnjih poslova, Agenciji za bezbednost saobraćaja i Upravi saobraćajne policije, još jednom apelovao na sve koji konzumiraju alkoholna pića da nikako ne sedaju za volan.

Apatinska pivara je u proteklih 15 godina investirala približno 130.000 evra u alkometre najsavremenije generacije, usnike za alkometre, fluorescentne zaštitne prsluke, naveo je on i dodao da je to mali doprinos na jačanju svesti o ovoj izuzetno važnoj temi.

Pešić je, takođe, apelovao na vozače i upozorio ih na to da i najmanja količina alkohola negativno utiče na vozačke sposobnosti.

Imajući sve ovo u vidu, važno je koristiti različite pristupe i mere kako bi doprli do što većeg broja vozača, odnosno odvratili od vožnje u alkoholisanom stanju, podvukao je on.

Prema njegovim rečima, iskustva iz sveta pokazuju da se najbolji rezultati postižu kombinacijom prevencije i represije, a kampanja "Kad pijem ne vozim" je upravo zasnovana na tome.

Ove godine obeležava se 15 godina od pokretanja te kampanje, što je čini kampanjom sa najdužom tradicijom u kojoj Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije učestvuju.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/568999/apel-vozacima-da-alkoholisani-ne-sedaju-za-volan.php

 

* * *

 

Podići nivo bezbednosti na sportskim priredbama

 

Beograd, 18. avgust 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić razgovarali su danas sa direktorom takmičenja Super liga Aleksandrom Pivićem o modelima saradnje MUP-a i Fudbalskog saveza Srbije, odnosno zajednice superligaša, kako bi se podigao nivo bezbednosti na sportskim priredbama.

Vulin je istakao da se pravila moraju primenjivati na isti način i prema svima i da ne mogu neke pesme i uvrede da budu razlog za prekid utakmica, a da se druge ignorišu.

Ministar je posebno naglasio da će insistirati na individualnoj odgovornosti pojedinaca koji svojim ponašanjem uzrokuju nasilje ili nedolično ponašanje na sportskim priredbama.

Nema kolektivne odgovornosti, od sada ćemo precizno izdvajati pojedince i nećemo dozvoliti da se sakrivaju iza klubova ili navijačkih grupa. Svako odgovara za svoje postupke, poručio je on.

Na sastanku je postignut dogovor da će pripadnici MUP-a Srbije, zajedno sa predstavnicima FSS-a, izvršiti proveru ispunjenosti infrastrukturnih kriterijuma sportskih objekata - stadiona, a posebno sisteme video-nadzora koji prate dešavanja na tribinama.

Vulin je naglasio da naši stadioni moraju postati mesta okupljanja porodica, a ne prostor za obračune narko-dilera.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/569068/podici-nivo-bezbednosti-na-sportskim-priredbama.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)