POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Uspeh rada policije meri se osećajem sigurnosti građana

Zrenjanin, 20. jul 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Zrenjanin, gde je, u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića, održao radni sastanak sa načelnikom i ostalim rukovodiocima te uprave.

Vulin je poručio da se uspeh rada policije meri osećajem sigurnosti kod građana, dodavši da je bezbednost na rekama važna kao i bezbednost građana na putevima, pri čemu je, imajući to u vidu, najavio veće prisustvo pripadnika policije na našim rekama.

Načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu Slaviša Lakićević izrazio je zahvalnost ministru, jer posle 30 godina ta policijska uprava ima čamac kojim može da na adekvatan način kontroliše rečne tokove i obalu, kao i 256 kilometara plovnog puta, što će povećati bezbednost građana na rekama.

Takođe, on je naglasio da će akcenat, kao i do sada, biti na pravovremenom i brzom reagovanju na prijave i zahteve građana, kao i profesionalizmu u radu, kroz uključivanje različitih institucija u rešavanje problema.

Vulin je na sastanku izneo podatak da je na području Policijske uprave Zrenjanin smanjena stopa opšteg kriminala za sedam odsto u odnosu na 2020. godinu, odnosno 12 odsto u poređenju sa 2019. godinom.

Rezultati rada ove policijske uprave su vidljivi, ali hoću da svoj rad merimo i po osećaju sigurnosti kod građana. Da svaki običan čovek koji pošteno živi od svog rada ima poverenja u policiju i da zna da može da joj se obrati, poručio je on.

Nakon sastanka, ministru su pripadnici Policijske uprave Zrenjanin uručili sliku sa banatskim motivom i unikatni lovački nož kao izraz zahvalnosti za sve što čini za dalji razvoj ove policijske uprave i bolji položaj njenih pripadnika.

Vulin je na početku posete Policijskoj upravi Zrenjanin odao počast i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima ove uprave.

Ministar je održao i radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i članovima Saveta za bezbednost saobraćaja tog grada, izrazivši im zahvalnost na dobroj i temeljnoj saradnji sa Policijskom upravom.

Lokalna samouprava i Policijska uprava su na istom zadatku, a to je zaštita i bezbednost građana, rekao je ministar, dodavši da tome svedoče sigurne i mirne ulice u Zrenjaninu i dobra i temeljna saradnja policije i lokalne samouprave.

Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su prepoznali potrebe policije i pomogli im prilikom nabavke opreme za kontrolu narkotika kod učesnika u saobraćaju. Bezbednost građana u saobraćaju je naš zajednički cilj, rekao je Vulin.

Salapura je pohvalio saradnju policije i lokalne samouprave, koje su u proteklom periodu zajednički organizovale niz aktivnosti koje se tiču povećanja bezbednosti građana u saobraćaju. 

U aprilu, mesecu kojim počinje sezona vožnje dvotočkaša u okviru akcije "Kaciga glavu čuva", održano je predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, a mladim motoristima su podeljene kacige i zaštitna oprema koju je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

Takođe, na inicijativu Policijske uprave Zrenjanin realizovana je edukacija poljoprivrednika o bezbednosti učešća traktora i poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju i tom prilikom je uručeno 80 žutih rotacionih svetala i 80 oznaka za spora vozila.

pripadnici policije i lokalna samouprava u Zrenjaninu čine sve da građani budu bezbedni i sigurni, poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/563178/uspeh-rada-policije-meri-se-osecajem-sigurnosti-gradjana.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)