POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Uspeh rada policije meri se osećajem sigurnosti građana

Zrenjanin, 20. jul 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Zrenjanin, gde je, u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića, održao radni sastanak sa načelnikom i ostalim rukovodiocima te uprave.

Vulin je poručio da se uspeh rada policije meri osećajem sigurnosti kod građana, dodavši da je bezbednost na rekama važna kao i bezbednost građana na putevima, pri čemu je, imajući to u vidu, najavio veće prisustvo pripadnika policije na našim rekama.

Načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu Slaviša Lakićević izrazio je zahvalnost ministru, jer posle 30 godina ta policijska uprava ima čamac kojim može da na adekvatan način kontroliše rečne tokove i obalu, kao i 256 kilometara plovnog puta, što će povećati bezbednost građana na rekama.

Takođe, on je naglasio da će akcenat, kao i do sada, biti na pravovremenom i brzom reagovanju na prijave i zahteve građana, kao i profesionalizmu u radu, kroz uključivanje različitih institucija u rešavanje problema.

Vulin je na sastanku izneo podatak da je na području Policijske uprave Zrenjanin smanjena stopa opšteg kriminala za sedam odsto u odnosu na 2020. godinu, odnosno 12 odsto u poređenju sa 2019. godinom.

Rezultati rada ove policijske uprave su vidljivi, ali hoću da svoj rad merimo i po osećaju sigurnosti kod građana. Da svaki običan čovek koji pošteno živi od svog rada ima poverenja u policiju i da zna da može da joj se obrati, poručio je on.

Nakon sastanka, ministru su pripadnici Policijske uprave Zrenjanin uručili sliku sa banatskim motivom i unikatni lovački nož kao izraz zahvalnosti za sve što čini za dalji razvoj ove policijske uprave i bolji položaj njenih pripadnika.

Vulin je na početku posete Policijskoj upravi Zrenjanin odao počast i položio cveće na spomen-obeležje poginulim policijskim službenicima ove uprave.

Ministar je održao i radni sastanak sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i članovima Saveta za bezbednost saobraćaja tog grada, izrazivši im zahvalnost na dobroj i temeljnoj saradnji sa Policijskom upravom.

Lokalna samouprava i Policijska uprava su na istom zadatku, a to je zaštita i bezbednost građana, rekao je ministar, dodavši da tome svedoče sigurne i mirne ulice u Zrenjaninu i dobra i temeljna saradnja policije i lokalne samouprave.

Zahvaljujem gradonačelniku i njegovim saradnicima koji su prepoznali potrebe policije i pomogli im prilikom nabavke opreme za kontrolu narkotika kod učesnika u saobraćaju. Bezbednost građana u saobraćaju je naš zajednički cilj, rekao je Vulin.

Salapura je pohvalio saradnju policije i lokalne samouprave, koje su u proteklom periodu zajednički organizovale niz aktivnosti koje se tiču povećanja bezbednosti građana u saobraćaju. 

U aprilu, mesecu kojim počinje sezona vožnje dvotočkaša u okviru akcije "Kaciga glavu čuva", održano je predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, a mladim motoristima su podeljene kacige i zaštitna oprema koju je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

Takođe, na inicijativu Policijske uprave Zrenjanin realizovana je edukacija poljoprivrednika o bezbednosti učešća traktora i poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju i tom prilikom je uručeno 80 žutih rotacionih svetala i 80 oznaka za spora vozila.

pripadnici policije i lokalna samouprava u Zrenjaninu čine sve da građani budu bezbedni i sigurni, poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/563178/uspeh-rada-policije-meri-se-osecajem-sigurnosti-gradjana.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)