POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Vulin obišao vatrogasce koji gase požare na Crnom vrhu

Nova Varoš/Priboj, 15. jul 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je, zajedno sa vršiocem dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Lukom Čaušićem, vatrogasce koji gase požare na Crnom vrhu, u mestima Rutoša i Gornja Jelača, u opštinama Nova Varoš i Priboj.

Vulin je tom prilikom rekao da je na oko 200 hektara zahvaćenih šumskim i požarom na otvorenom prostoru, angažovano oko 90 vatrogasaca – pripadnika Sektora za vanredne situacije.

Posebnu zahvalnost dugujemo JP “Srbijašume” i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, koji su uvek tu da pomognu. Svi pripadnici Sektora su obučeni da se bore sa svakom vrstom požara i da štite život i imovinu svih građana, rekao je on.

Ministar je apelovao na sve građane da ne pale strnjike na njivama i ne koriste otvoreni plamen kada su u šumi ili na izletištu.

Svi pripadnici Sektora za vanredne situacije zaslužuju našu veliku zahvalnost i poštovanje, a koliko su važni i vredni vidite tek kada dođu ovakve situacije i oni su tu da čuvaju život i zdravlje svakog od nas, rekao je Vulin.

Ministarstvo će učiniti sve da se stanje njihove lične opreme popravi i da im se obezbedi i bolja oprema i veće zarade kako bi oni i njihove porodice bili bar malo zadovoljniji, rekao je on.

Čaušić je naglasio da se uspostavlja kontrola nad ovim požarima i da ljudi zaista daju sve od sebe da bi što pre uspeli da spreče širenje požara.

Na gašenju požara u Gornjoj Jelači i Rutoši angažovano je 90 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Priboja, Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Užica, Kragujevca, Kruševca i Beograda, sa dva vatrogasna vozila, 20 terenskih vozila, četiri kamiona i tri ATV vozila.

U gašenju im pomažu radnici “Srbijašuma” i vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Bajine Bašte i Požege, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/562278/vulin-obisao-vatrogasce-koji-gase-pozare-na-crnom-vrhu.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za maj 2023.

ODLUKA

o proglašenju Dana žalosti


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3807/2023 od 4. maja 2023. godine


ZAKLJUČAK

Vlade 05 broj 56-3866/2023 od 5. maja 2023. godine


VLADA

Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i radne grupe - za bezbednost dece na internetu i za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih


NOVI ZAKONI

Novi Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu


JAVNE SLUŽBE

Neke dileme u pogledu izbora direktora u javnim ustanovama


PRAVOSUĐE - NOVI PROPISI


SUDSKA PRAKSA

Ustavni sud Socijalna zaštita


SUDSKA PRAKSA

Evropski sud za ljudska prava Klizište i zemljotres


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)