POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Pronađeni novi dokazi protiv klana Belivuk–Miljković

Beograd, 24. april 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da pripadnici MUP-a, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal ne prekidaju sa radom na rasvetljavanju zločina koje su počinili pripadnici klana Belivuk–Miljković.

Vulin je istakao da se nakon razgovora sa značajnim brojem pripadnika ovog klana došlo do informacija koje su policiju odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku.

On je tim povodom danas obišao prostorije Policijske Uprave za grad  Beograd u kojima je izloženo novozaplenjeno oružje i eksploziv nađen u kući u Ritopeku, koja je pripadala članovima pomenutog klana.

U tu kuću dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu nje, pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama, objasnio je ministar.

Prema njegovim rečima, u toj prostoriji pronađena je velika količina naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani.

Takođe, kako je naveo, u toj prostoriji su pronađene i industrijske mašine za mlevenje mesa i kostiju, pri čemu pripadnici forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini.

Vulin je dodao da je Tužilaštvo za organizovani kriminal veoma zadovoljno kvalitetom i sadržinom materijalnih dokaza koji, bez svake sumnje, objašnjavaju i ukazuju na to šta su radili članovi ove organizovane kriminalne grupe.

On je poručio javnosti da ne dozvoli da bilo ko pokuša da relativizuje ovo što je pronađeno i što se otkriva, i da niko ne pokušava da ovo predstavi kao politički ili navijački obračun.

Ovo je obračun sa najozbiljnijom organizovanom kriminalnom grupom još od "Zemunskog klana". Ovo je obračun sa ljudima koji su na najmonstruozniji način ubijali i imali takvu količinu naoružanja i eksploziva, da su bili u stanju da vode pravi sukob gotovo i sa državom, upozorio je ministar.

Vulin je iskazao zahvalnost pripadnicima MUP-a, BIA i Tužilaštvu za organizovani kriminal na ogromnom radu i trudu, i dodao da ne može da isključi mogućnost da ovakvih tajnih prostorija ne postoji još, kao i da će policija učiniti sve da one budu pronađene.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/540067/pronadjeni-novi-dokazi-protiv-klana-belivukmiljkovic.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)