POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

UNUTRAŠNJI POSLOVI

Pozornici će policiju učiniti dostupnijom građanima

Zaječar, 10. mart 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Zaječaru da će povratak pozornika na ulice policiju učiniti vidljivijom i dostupnijom građanima, a njeno preventivno delovanje efikasnijim, što će ojačati poverenje građana u njen rad.

Vulin je, tokom sastanka sa načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Zaječaru, ukazao na to da će jedan od prioriteta u radu ove uprave, ali i svih drugih, biti uspostavljanje pozorničkih rejona i određivanje policajaca koji će biti zaduženi za njih i svakodnevno biti na usluzi građanima.

Ministar je naglasio da rad policije mora biti usmeren na bolju komunikaciju sa građanima, što će, uz preventivno delovanje i osećaj veće bezbednosti, uticati i na bolju informisanost policije o bezbednosnim potrebama građana.

Pozornik će biti svakodnevno u svom kvartu i ljudi će moći da mu se požale ukoliko se u njihovom kraju okuplja problematična grupa ili ih je strah da šetaju delom koji je nedovoljno osvetljen, odnosno biće u mogućnosti da im pomogne u svakoj situaciji vezanoj za delokrug rada policije, istakao je on.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić, analizirani su i rezultati koje je Policijska uprava u Zaječaru ostvarila u prethodnom periodu, a poseban akcenat bio je na merama koje treba preduzeti kako bi se dodatno ojačali kapaciteti i poboljšali rezultati u pojedinim oblastima rada.

Takođe, istaknuto je i da je neophodno dodatno ojačati aktivnosti na unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima, posebno imajući u vidu da je na teritoriji koju pokriva ova policijska uprava tokom prošle godine u saobraćaju stradalo deset ljudi.

Vulin je u Policijskoj upravi Zaječar položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima ove uprave.

Ministar je prisustvovao i sednici Saveta za bezbednost grada Zaječara na kojoj je analizirana bezbednosna situacija i predložene aktivnosti koje će  ta lokalna samouprava i policijska uprava preduzeti u cilju njenog unapređenja.

Vulin je istakao da je stanje bezbednosti na području koje pokriva tamošnja policijska uprava povoljno i da je u prva dva meseca ove godine, u odnosu na isti period prethodne, stopa kriminala smanjena za oko 16 odsto.

Prema njegovim rečima, samo timskim radom policije i lokalne samouprave, kroz razmenu znanja, informacija i uzajamnu pomoć, možemo se uspešno suprotstaviti bezbednosnim izazovima  i stvoriti bezbedno okruženje za sve naše građane.

Lokalni saveti za bezbednost, kako je istakao, odlična su osnova za to jer takav vid saradnje dovodi do rešenja koja doprinose smanjenju stope kriminala i efikasnom preventivnom delovanju.

Gradonačelnik Zaječara i predsednik Saveta za bezbednost grada Zaječara Boško Ničić naglasio je da je saradnja Policijske uprave i lokalne samouprave veoma značajna spona, na čemu posebno treba raditi.

Bezbednost je širok pojam, a Gradska uprava se trudi da, koliko je u njenoj nadležnosti, na svim poljima, počev od elementarnih nepogoda, pa do bezbednosti svakog pojedinca, zaštiti svakog svog građanina. Cilj nam je da se svaki Zaječarac oseća bezbedno, naglasio je Ničić.

Gradonačelnik Zaječara je ocenio da u borbi protiv trgovine narkoticima video-nadzor na ključnim mestima u gradu igra ključnu ulogu, posebno u blizini škola.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/526340/pozornici-ce-policiju-uciniti-dostupnijom-gradjanima.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za februar 2024.

SRETENJSKI USTAV

Ustav Knjažestva Srbije (1835) 


ZAŠTITA PRAVA

Odluka Ustavnog suda po ustavnoj žalbi, kao delotvorni pravni lek – stav Evropskog suda za ljudska prava


IZBORI

Rezultati izbora za narodne poslanike


SUDSKA PRAKSA – USTAVNI SUD

 Rehabilitacija i „Ratni profiter“


RADNO

Da li je pravno moguć raskid sporazumnog prestanka radnog odnosa


SUDSKA PRAKSA

Radno pravo


PROSVETA

Unapređene procedure postupanja u kriznim situacijama u obrazovnim institucijama


DRŽAVNI SLUŽBENICI

Centralna kadrovska evidencija


SUDSKA PRAKSA – UPRAVNI SUD

Državni službenici – Radnopravni odnosi


FINANSIJE

Finansijski izveštaj za 2023 – Dostupna aplikacija


MIŠLJENJE MINISTARSTVA

Finansijski sistem – Računovodstvo – Knjiženje dokumenata u računovodstvenoj evidenciji


FINANSIJE

PDV – Rok za podnošenje PPPDV


MIŠLJENJA MINISTARSTVA

PDV


PRIVREDNO

Evidencija obveznika


PRIVREDNO

Prinudna likvidacija


PRIVREDNO

Osnivanje privrednih društava - EXPO BELGRADE 2027


ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE

Registracija pripejd korisnika


IZMENE ZAKONA

Stranci i zapošljavanje stranaca – 1. februar 2024. – Početak primene nekih odredbi


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)